:

Szerző: Vörös Péter

2002. február 13. 13:47

A Network Appliance a várakozásoknál jobb negyedévet zárt

[Bloomberg] A tárolási eszközöket gyártó Network Appliance negyedéves eredményei meglehetősen gyengén sikerültek, a cégnek ugyanis nagy falat az EMC és a többi nagy tárolásieszköz-gyártó fokozódó versenye.

[Bloomberg] A tárolási eszközöket gyártó Network Appliance negyedéves eredményei meglehetősen gyengén sikerültek, a cégnek ugyanis nagy falat az EMC és a többi nagy tárolásieszköz-gyártó fokozódó versenye.

A január 25-én zárult harmadik pénzügyi negyedévben a cég nettó nyeresége 6,98 millió $ (részvényenként 2 cent) volt, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 34,1 millió $-ral (részvényenként 9 centtel), közölte Jeffry Allen, a cég pénzügyi vezérigazgatója. A negyedéves forgalom 31%-kal, 288,4 millió $-ról 198,3 millió $-ra csökkent.

A NAS (network-attached storage) piacon vezető Network Appliance pénzügyi eredményei mindezzel együtt meghaladták az elemzők várakozásait, a cég részvényárfolyama helyenként 8,3%-kal emelkedett. A forgalom részben azért csökkent, mivel az ügyfelek csökkentették kiadásaikat a gazdasági recesszió közepette.

A NAS piacon tovább erősödött a verseny a piacvezető Network Appliance és az olyan vetélytársak között, mint az EMC.

Steve Roth, a John Hancock Technology Funds tárolási elemzője elmondta, hogy a jelek szerint a Network Appliance üzletmenete stabilizálódott és sikerült egyenesbe kerülnie a cégnek.

A cég arra számít, hogy a jelenlegi negyedévben a forgalom 2-4%-kal nő a harmadik pénzügyi negyedévhez képest, közölte Allen. Allen arra számít, hogy a negyedik negyedévet is nyereségesen zárja a cég (leszámítva az egyszeri költségeket), nagyjából a harmadik pénzügyi negyedévvel egyező eredményeket vár. A First Call által reprezentált elemzők részvényenként 3 centes eredményre számítanak.

A cég bejelentette, hogy a negyedév során olyan új, nagy megrendelőket sikerült megszerezni, mint a Lehman Brothers, az USA Haditengerészeti Hírszerzés és a Shaw Communications. A cég főbb ügyfelei közé tartozik a Merrill Lynch, a Citicorp Securities és a Yahoo.

Brent Bracelin, a Pacific Crest Securities egyik elemzője szerint a cég hasznot húzott abból, hogy a pénzügyi szolgáltató cégek szerették volna még jobban megvédeni adataikat a szeptember 11-i tragikus események után.

A Sunnyvale (Kalifornia) központú vállalat részvényárfolyama 0,86$-ral 16,45$-ra esett vissza a tegnapi tőzsdei záráskor. A negyedéves eredmények bejelentése a tőzsdei zárás után történt, a tőzsdei zárás utáni kereskedelemben helyenként 17,81$-ra is felment a cég részvényárfolyama.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.