Szerző: roberto

2002. február 13. 10:01

Megjelent a GIMP képszerkesztő program 1.2.3-as verziója

The
The GNU Image Manipulation Program[GIMP.org] Megjelent a közkedvelt GIMP képszerkesztő program újabb stabil verziója. Az 1.2.3-as kiadás jórészt az előző stabil verzió (1.2.2) apróbb hibáinak a javításait tartalmazza, magyar szempontból azonban jelentős előrelépésnek tekinthető, ugyanis frissített magyar fordítást és tippeket is kapunk a forráskód letöltésével. A kód fordításhoz a GTK+ könyvtár legalább 1.2.8-as verziója is szükséges, de a GTK+ 1.3.x-es fejlesztői verzióival a GIMP nem fog lefordulni.

Az új GIMP forráskódja az ftp.gimp.org-ról tölthető le, ugyanitt található az előző verziót frissítő patch is. Aki a GIMP fejlesztői változatára kíváncsi, annak is tartogat meglepetést a site, hiszen két napja elérhető a a GIMP 1.3-as sorozatának harmadik tagja.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.