Szerző: roberto

2002. február 13. 10:00

Qt C++ lib: a .NET és a J2EE vetélytársa

Qt [TrollTech] A Software Development Magazine idei díjátadásának döntőse lesz a keresztplatformos Qt C++ könyvtár -- áll a TrollTech néhány napja kiadott sajtóközleményében. A norvég cég terméke a Libraries, Frameworks and Components kategóriában olyan vetélytársakkal fog megküzdeni, mint a Microsoft .NET platformja, vagy a Sun Java2 Enterprise Edition (J2EE). Az eredményhirdetésre a San Joséban április végén (ápr. 22-26.) megrendezendő Szoftverfejlesztői Konferencián és Kiállításon kerül majd sor.

A Qt Windowson, különféle UNIX-okon (Qt/X11: AIX, FreeBSD, HP-UX, IRIX, Linux, Solaris, Tru64), MacOS X-en és beágyazott Linuxokon is elérhető, a Qt/X11-es változatára számos szabad szoftver projekt épít, a legismertebb talán a K Desktop Environmentet fejlesztő KDE Projekt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról