Szerző: Ady Krisztián

2002. február 13. 00:41

A 150 Ft-os esti kedvezmény egyelőre megmarad...

Az internetezők örömére egyelőre megmarad a 150 Ft-os kedvezmény, adta hírül ma több online orgánum, s ha jól hallottam a televíziók híradásai is foglalkoztak a témával. Az [origo] -n olvasható hír szerint a Matáv cáfolta azon értesüléseket, mely szerint ellehetetlenülne a kedvezményes időszakot érintő 150 Ft-os kedvezmény, s megszüntetné azt a Matáv.

HIRDETÉS

Az internetezők örömére egyelőre megmarad a 150 Ft-os kedvezmény, adta hírül ma több online orgánum, s ha jól hallottam a televíziók híradásai is foglalkoztak a témával. Az [origo]-n olvasható hír szerint a Matáv cáfolta azon értesüléseket, mely szerint ellehetetlenülne a kedvezményes időszakot érintő 150 Ft-os kedvezmény, s megszüntetné azt a Matáv.

Sajnos egy igen sarkalatos kérdésre azonban nem kapunk választ ezekből a híradásokból, mégpedig arra, hogy az esetleges fordított elszámolás ellenére a Matáv által beszedett 150 Ft-os díjból vajon részesül-e az internetszolgáltató, s ha igen, a tövény által megszabott 10%-ot fizeti-e ki belőle a cég. A törvény értelmében ennyi járna a szolgáltatónak, kérdés, hogy mi számít "átalány jellegnek".

A 4000 Ft-os csomag, a Mindenkinek nem lett megemlítve ezekben a cikkekben. Sőt a 150 Ft-os lehetőséget mint egyetlen kivételt emlegetik arra az esetre, amikor a Matáv számlázza ki a távközlési díjat az internethez hozzáférő felhasználónak. Ez vagy feledékenység, vagy pedig azt jelenti, hogy a Mindenkinek eltörlésre, átalakításra kerül. A jól értesült olvasó gondolhatná, hogy nincs túl nagy veszélyben ez a csomag sem, mivel a Matáv számára kedvezően -- a szolgáltatók által igen bíráltan -- rendelkezik a törvény: a 2002. január 1-je előtt megkötött átalányjellegű szerződésekre nem vonatkozik a díjmegosztás rendelete. Tehát a Mindenkinek bruttó 4000 Ft-jából egyetlen fillér jutalékot sem kap az internetszolgáltató, minden marad a Matáv zsebében.

Az [origo] szerint a Matávnak már sikerült a főbb, az internethez hozzáférők 80%-ának szolgáltatást nyújtó internetszolgáltatókkal megegyezni, szerződést kötni a fordított elszámolásról. A fordított elszámolás lényege, hogy ebben az esetben az internetezés költségét tartalmazó számlán kapjuk meg az internetszolgáltatótól a távközlési számla internetre eső részét is, nem a normál telefonszámlánk fogja ezt a költséget tartalmazni. A szolgáltatók számára ez a rendszer plusz kiadást jelenthet, sok helyen a számlázórendszert is le kell emiatt cserélni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.