:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 12. 15:28

Meglepő formájú mobiltelefont dobott piacra a Motorola

A Motorola Hongkongban mutatta be legújabb mobiltelefonját, a meglepő formájú V70 modellt. A készülék érdekessége, hogy az aktív flipjét nem felhajtani, hanem elfordítani kell.

A Motorola Hongkongban mutatta be legújabb mobiltelefonját, a meglepő formájú V70 modellt. A készülék érdekessége, hogy az aktív flipjét nem felhajtani, hanem elfordítani kell.

A V70 eleinte kizárólag Ázsiában lesz kapható, ugyanis a szakértők szerint ez a leggyorsabban fejlődő mobilpiac a világon. A Yankee Goup előrejelzése szerint 2005-re az előfizetők száma 86 százalékot emelkedik és eléri a 629 milliót, az eladott mobiltelefonok száma pedig a tavalyi 162 millióról 296 millióra emelkedik.

Bár egyelőre nem tudni, a V70 kapható lesz-e Ázsián kívül, meglepő formája miatt mindenképpen megérdemel egy pár szót. A kétsávos telefon érdekessége a formán kívül az inverz LCD kijelző. A Motorola V70 94x38x18 mm nagyságú és 79 grammot nyom.

A készüléket elsősorban fiataloknak szánja a gyártó, legalábbis erre utal, hogy cserélhető előlapokkal kerül forgalomba és összesen 64 (!) csengőhangot képes kezelni, melyek közül 32 szabadon szerkeszthető. A beépített lítium-ion akkumulátor 100-190 percnyi beszélgetést és 80-145 óra készenlétet tesz lehetővé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.