Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 12. 10:27

A Compaq beszünteti az iPaq internetböngésző készülék árusítását

[CNET] A Compaq bejelentette, hogy beszünteti az iPaq termékcsaládba tartozó internetböngésző készülékeinek árusítását.

[CNET] A Compaq bejelentette, hogy beszünteti az iPaq termékcsaládba tartozó internetböngésző készülékeinek árusítását.

Az iPaq "Home Internet Appliance" berendezéseket két évvel ezelőtt dobta piacra a Compaq. A vállalat bejelentése szerint a raktárkészleteket teljesen kiárusították és nem tervezik újabb darabok gyártását. Azonban hogy miért nem, azt a Compaq képviselője nem árulta el.

A számítógépgyártó ugyanakkor közölte, hogy már készülnek a következő generációs internetes eszköz tervei, azonban az a készülék már nem PC-alapú lesz. Más részleteket sajnos nem árultak el.

A Compaq iPaq internetböngésző készülékeket 2000 őszén mutatta be a Compaq. Az IA-1 nevű modell lapos kijelzővel rendelkezett, az IA-2 pedig hagyományos, katódsugárcsöves monitorral. A Compaq elsősorban azoknak a családoknak szerette volna eladni a gépeket, ahol már volt számítógép.

A Compaq az utolsó, aki beszünteti internetböngésző készülékének gyártását és forgalmazását. Az elmúlt hónapok során a Sony, a 3com, a Gateway és a Netpliance is törölte palettájáról ilyen jellegű termékeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról