Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 11. 17:23

Toshiba notebook Pentium 4 processzorral

A Toshiba az első nagy notebookgyártó, aki megkezdte asztali Pentium 4 processzorra épülő hordozható számítógépének amerikai forgalmazását. A Satellite 1905-S227 kódnevű modellben 1,6 GHz-es szív dobog.

HIRDETÉS

A Toshiba az első nagy notebookgyártó, aki megkezdte asztali Pentium 4 processzorra épülő hordozható számítógépének amerikai forgalmazását. A Satellite 1905-S227 kódnevű modellben 1,6 GHz-es szív dobog.

Az asztali processzoros notebookok ötlete eredetileg kisebb, ismeretlenebb nevű gyártóktól származik, akik a magas órajel marketingerejét felhasználva keltették fel a vásárlók érdeklődését. Azonban most úgy tűnik, a "nagy nevek" is beállnak a sorba.

Ez a trend egyfelől a Pentium 4 árcsökkentéseinek köszönhető. Egy 1,6 GHz-es Pentium 4 listaára 133 dollár, az 1,8 GHz-es változatért pedig 193 dollárt kérnek. Ehhez képest egy 1,2 GHz-es mobil Pentium III ára közel 300 dollárral magasabb.

A másik mozgatóerő a processzorok fogyasztása. A tavasszal megjelenő mobil Pentium 4-M chipek lényegesen többet fogyasztanak majd a mobil Pentium III-nál, azonban a Pentium 4 mobil és asztali változata között nem lesz nagy különbség -- vélik a gyártók.

Bár a notebookok ára az elmúlt években meredeken csökkent, az asztali gépek lényegesen olcsóbban nyújtanak nagyobb teljesítményt. A gyártók szerint egy asztali processzorral szerelt Pentium 4 notebook ugyanakkor kedvező áron nyújt nagy teljesítményt és hordozhatóságot.

A Satellie 1905 ára 1999 dollár. A készülékben 1,6 GHz-es Pentium 4 processzor, 256 MByte memória, 15 hüvelykes TFT kijelző, ATi Mobilit Radeon grafikus chip, 30 GByte-os merevlemez és DVD/CD-RW kombó meghajtó található.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.