:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 8. 14:53

80 millióval növekedett tavaly a QuickTime-felhasználók tábora

Az Apple Computer bejelenetette, hogy 2001-ben 80 millióval nőtt a QuickTime Player felhasználóinak száma, míg a rivális RealPlayer és RealOne csak 75 millióval növelte felhasználóinak számát.

Az Apple Computer bejelenetette, hogy 2001-ben 80 millióval nőtt a QuickTime Player felhasználóinak száma, míg a rivális RealPlayer és RealOne "csak" 75 millióval növelte felhasználóinak számát.

A QuickTime legújabb változata, a QuickTime 5 áprilisban jelent meg és az Apple szerint 2002 áprilisáig az előzetes becslések szerint mintegy 100 millióan fogják letölteni.

"A számok magukért beszélnek -- 2001-ben az Apple több új QuickTime felhasználót regisztrált, mint ahányat Real" -- mondta Philip Shiller, az Apple marketingért felelős részlegének alelnöke. "Ebbe ráadásul nem számoltuk bele azt a többtízmillió QuickTime Playert, amelyeket digitális kamerákkal, más szoftverekkel vagy zenei CD-kkel kerültek forgalomba." A QuickTime Playert jelenleg több, mint 150 digitális kamerához mellékelik.

Az internetes médiaszolgáltatások terjedésével párhuzamosan a formátumok között is kíméletlen harc folyik a Microsoft Windows Media Audio és Video, a QuickTime illetve a RealAudio és RealVideo között. Ennek jelentősége elsősorban a szórakoztatóelektronikai berendezések esetében van, ugyanis egyre több olyan készülék jelenik meg, amely tartalmazza egyik vagy másik technológiát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.