:

Szerző: Ady Krisztián

2002. február 9. 02:14

A Sony hamarosan megkezdi 40 GB-os merevlemezzel ellátott audiorögzítőjének értékesítését

A Sony bejelentette, hogy február 21-től megkezdi HAR-D1000 típusjelzésű, 40 GB-os merevlemezzel felszerelt audiofelvevőjének értékesítését. A felvevő készülék ATRAC3 kódolást használ az audioanyag rögzítésére. Az enkódolás nagy sebessségének köszönhetően akár 2x-es sebességgel is letölthető a készülékbe a CD-lejátszóba tett audiolemez. Az ATRAC3 132 kbit/s bitrátájú tömörítést használ, így a 40 GB-os merevlemezre körülbelül 600 órányi felvétel készíthető.

A Sony bejelentette, hogy február 21-től megkezdi "HAR-D1000" típusjelzésű, 40 GB-os merevlemezzel felszerelt audiofelvevőjének értékesítését. A felvevő készülék ATRAC3 kódolást használ az audioanyag rögzítésére. Az enkódolás nagy sebessségének köszönhetően akár 2x-es sebességgel is letölthető a készülékbe a CD-lejátszóba tett audiolemez. Az ATRAC3 132 kbit/s bitrátájú tömörítést használ, így a 40 GB-os merevlemezre körülbelül 600 órányi felvétel készíthető.

A konkurencia készülékeitől a Sony megoldása abban különbözik, hogy egyáltalán nem úgy tervezték, hogy PC-hez köthető legyen: nincs rajta sem USB port sem egyéb csatlakozási felület. Csupán egyetlen analóg kimenete van, melyen keresztül a felvett anyagot játszhatjuk le.

Sőt, további kompromisszumokat is kötnünk kell: a készülék ugyanis csak a gyári, nyomott CD-ket fogadja el, nem kezel CD-R/RW lemezt. Nincs lehetőség tehát otthon írt audio-CD-k készülékbe töltésére sem. Mindezt nyomottabb árral próbálja kompenzálni a cég, az általános 100.000 jenes ár helyett csupán -- körülbelül -- 65.000 jenbe kerül majd a HAR-D1000 digitális felvevő.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.