:

Szerző: Vörös Péter

2002. február 8. 16:09

Még az idén nyereséges lesz a SONICblue

[CNET] A fogyasztói elektronikai eszközöket gyártó SONICblue negyedéves vesztesége csökkent az előző év hasonló időszakához képest és az eredmények megfeleltek a január közepi előrejelzéseknek.

[CNET] A fogyasztói elektronikai eszközöket gyártó SONICblue negyedéves vesztesége csökkent az előző év hasonló időszakához képest és az eredmények megfeleltek a január közepi előrejelzéseknek.

A Santa Clara (Kalifornia) központú cég bejelentette, hogy a negyedik negyedévet 44,1 millió $-os (részvényenként 47 centes) veszteséggel zárták, a forgalom 79,6 millió $ volt. Január 15-én a SONICblue bejelentette, hogy a várható negyedéves forgalom 78-80 millió $ között lesz, ami 21-23 millió $-ral haladja meg az elemzők várakozásait. Egy évvel korábban a cég negyedéves nettó vesztesége 67,5 millió $ (részvényenként 72 cent) volt.

Az egyszeri költségeket nem számítva a SONICblue vesztesége 6,8 millió $ (részvényenként 7 cent) lett volna. A First Call által reprezentált elemzők részvényenként 9 centes veszteségre számítottak.

A SONICblue a vártnál jobb eredményeket az erős ünnepi szezonnak tulajdonította, amikor a cég nem is tudta teljes egészében kielégíteni a keresletet három termékkel kapcsolatban: a Rio CD-alapú MP3-lejátszó, a Go-Video DVD/VCR kombó lejátszó és a ReplayTV digitális videofelvevő.

A cég végre kezdi látni az alig több mint egy évvel ezelőtt elkezdett átszervezési stratégia előnyeit. A SONICblue múlt héten jelentette be hamarosan bemutatandó termékeket, új pénzügyi vezérigazgatót neveztek ki és licencmegállapodást írtak alá a Samsunggal.

Ken Potashner, a SONICblue elnök-vezérigazgatója kijelentette: "Láthatóak az új stratégia kezdeti pénzügyi előnyei, a következő lépés az, hogy felfuttassuk a termelést a kereslet kielégítéséhez".

A Rio digitális audiolejátszók a negyedik negyedévben voltak először nyereségesek, a cég egésze a második negyedévben várja a nyereségküszöb elérését és a harmadik negyedévben már nyereséget remél a SONICblue.

A hamarosan bemutatandó új termékek között található egy Rio Riot nevű HDD alapú digitális audiolejátszó, egy DVD-lejátszó + digitális videofelvevő kombó. A Riotot várhatóan jövő héten dobja piacra a SONICblue, míg a DVD/DVR megjelenése a harmadik negyedévben várható.

A SONICblue szerint kényelmesen tartható az elemzők előrejelzése, miszerint az első negyedévben a cég forgalma 55 millió $, 2002 egészében pedig 280 millió $ lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.