Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 7. 16:59

A világ legdrágább mobiltelefonja: SonyEricsson T68

A nemrégiben alakult SonyEricsson megállapodott egy osztrák céggel luxuskivitelű mobiltelefonok gyártásáról.

A nemrégiben alakult SonyEricsson megállapodott egy osztrák céggel luxuskivitelű mobiltelefonok gyártásáról.


SonyEricsson T68 "gagyi" műanyag házban

A hírek szerint az osztrák cég összesen nyolc speciálisan kivitelezett SonyEricsson T68 mobiltelefont épít, amelyeket 18 karátos arany illetve fehérarany házban, gyémánt és rubin drágakövekkel díszítve hoznak forgalomba. A mintegy 900 drágakővel ékesített mobilok ára 24 ezer dollárnál (6,8 millió forintnál) kezdődik.

A Nokia nemrég jelentette be, hogy önálló leányvállalatot alapít hasonló luxusmobilok gyártására. A mintegy 200 alkalmazottat foglalkoztató cég még ebben a hónapban megkezdi a működését, azonban a tervezett termékekről egyelőre semmilyen információt nem adtak ki.

A Vertu vezető formatervezője az a Frank Nuovo lesz, akinek a nevét a Nokia telefonok formai megújulása kapcsán szokták emlegetni. Ő tervezte többek között a Nokia 8850 modellt is. A luxustelefonokat a Nokia valószínűleg a Vertu márkanév alatt értékesíti.

A vállalat székhelye egyébként Londonban lesz, és önálló vezetőséggel rendelkezik majd. Egyes belsős források szerint a Vertu már számos ötvössel és ékszerésszel állapodott meg a telefonok elkészítéséről.

a címlapról