:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 7. 11:12

Új családtag a hp jetdirect USB nyomtatószerverek közt

[email] A HP a Cebiten mutatja be vezetékes nyomtatószerver családjának legújabb USB csatlakozójú tagját, a hp jetdirect 310x-et, amely márciusban Magyarországon is forgalomba kerül.

[email] A HP a Cebiten mutatja be vezetékes nyomtatószerver családjának legújabb USB csatlakozójú tagját, a hp jetdirect 310x-et, amely márciusban Magyarországon is forgalomba kerül.

A termék alapvetően a középkategóriájú nyomtatókat célozza meg, mivel ezek jellemzően nem rendelkeznek beépített hálózati csatlakozóval, az egyre terjedő USB interfésszel viszont annál gyakrabban. Így a nyomtatószerveren keresztül PC közbeiktatása nélkül lehet megosztani a nyomtatókat és többfunkciós eszközöket 10 és 100 Mbites Ethernet hálózaton egyaránt.

Az új családtag -- a korábbi 175x jelű USB-s nyomtatószerverrel ellentétben -- már minden elterjedt operációs rendszert támogat és nem csupán HP nyomtatókkal használható. A támogatott operációs rendszerekről és nyomtatókról a HP weboldalairól szerezhető bővebb információ.

A HP a korábbi "szappantartó designt" egy új, futurisztikus külsővel váltotta fel, amely azonban nem ment a célszerűség rovására. A nyomtatószerver mellett a szükséges leíráson és a menedzsment szoftvereken túl egy rövid USB kábel, valamint a nyomtatóhoz rögzítést segítő tartó is található, hogy megakadályozzák a nyomtató körüli porgyűjtő drótrengeteg kialakulását, amely a hagyományos megoldásoknál elég gyakori jelenség.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.