Szerző: Ady Krisztián

2002. február 7. 12:44

DivX4 a TV-képernyőkön: MPEG-4-et támogató PCI kártya a Sigma Designs kínálatában

Jó hír azok számára, akik DivX4 (MPEG-4) kódolású anyagaikat szívesen látnák viszont a TV-képernyőjén a Hollywood Plus kártyák által nyújtott kiváló minőségben: a Sigma Designs bejelentette új kártyáját, mely az MPEG-4 kódolással rögzített anyagok -- hardveres támogatású -- lejátszására is alkalmas. Az X-Card képes a DivX Networks által nyújtott MPEG-4 kódolású tartalom, MPEG1-2 (VideoCD, DVD) és az Internet Streaming Media Alliance (ISMA) által nyújtott videoanyagok dekódolására. A kártya kiváló minőségű TV-kimenettel is rendelkezik a Hollywood Plus kártyákhoz hasonlóan. Az X-Card márciustól lesz megvásárolható a Sigma Designs online boltjában . A kártya ára 99,99 dollár lesz.

Jó hír azok számára, akik DivX4 (MPEG-4) kódolású anyagaikat szívesen látnák viszont a TV-képernyőjén a Hollywood Plus kártyák által nyújtott kiváló minőségben: a Sigma Designs bejelentette új kártyáját, mely az MPEG-4 kódolással rögzített anyagok -- hardveres támogatású -- lejátszására is alkalmas. Az X-Card képes a DivX Networks által nyújtott MPEG-4 kódolású tartalom, MPEG1-2 (VideoCD, DVD) és az Internet Streaming Media Alliance (ISMA) által nyújtott videoanyagok dekódolására. A kártya kiváló minőségű TV-kimenettel is rendelkezik a Hollywood Plus kártyákhoz hasonlóan. Az X-Card márciustól lesz megvásárolható a Sigma Designs online boltjában. A kártya ára 99,99 dollár lesz.


Referenciakártya a Sigmától

Az X-Card PCI bővítőkártya teljesen hardveresen támogatja az MPEG1-2-4 adatfolyamok dekódolását. TV-kimenetének minősége az asztali lejátszókéval vetekszik, nagyságrendekkel jobb bármilyen TV-kimenettel rendelkező videokártya képénél. Az X-Card mellé egy távirányítót is mellékelnek, növelve a kártya használhatóságát, komfortját.

Az X-Card a Sigma új EM8470 sorozatú dekóder chipjén alapul. Ez a chip az iparág első -- és jelenleg egyetlen -- MPEG-4 dekóder chipje, mely teljes PAL felbontást (720x576) kínál és megfelel az ISMA 1.0 specifikációnak.

Az MPEG-4 az egyik következő generációs videotömörítési szabvány, mely alacsonyabb bitráta mellett is kiváló minőséget nyújt. Ideális a 300-1500 kbit/s sebességű broadband kapcsolatokon történő online tartalomszolgáltatásra, s kisebb helyigény mellett nyújt az MPEG-2 által biztosított minőséget.

A DivX Networks által használt DivX4 kodek MPEG-4 kompatibilis, így az ilyen kódolású anyagot is képes lesz a kártya hardveresen támogatni, megjeleníteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról