:

Szerző: Ady Krisztián

2002. február 6. 01:43

Márciustól kapható a TEAC 40x-es CD-írója

[CD-R Info] A Plextor után hamarosan a TEAC termékpalettájáról is választhatunk a jelenlegi leggyorsabbnak számító, 40x-es sebességű írást ígérő CD-írót. A hamarosan bejelentésre kerülő CD-W540E típusszámú meghajtó 40x-es írást, 12x-es újraírást és 40x-es olvasást tesz lehetővé.

[CD-R Info] A Plextor után hamarosan a TEAC termékpalettájáról is választhatunk a jelenlegi leggyorsabbnak számító, 40x-es sebességű írást ígérő CD-írót. A hamarosan bejelentésre kerülő "CD-W540E" típusszámú meghajtó 40x-es írást, 12x-es újraírást és 40x-es olvasást tesz lehetővé.

A gyors íráshoz megfelelő méretű átmeneti tár is tartozik, 8 MB-tal van ellátva a TEAC készüléke. A meghajtó támogatja az új "Mt. Rainier" formátumot is, mely a sok-sok különböző formátum között próbál egyetemleges megoldást biztosítani. A 40x-es írási sebességet "Zone-CLV" technológiával érik el, mely változó írási sebességet használ a lemez felületén.

A meghajtó a CD-lemez írását 20x-os sebességgel kezdi, s fokozatosan lépked felfelé az írási sebességeken. A 20x-os sebességet 24, 32, 40x-es követi. Ugyanakkor a gyengébb minőségű lemezekhez automatikusan beállítja a médiumnak megfelelő írási sebességet, így ezeken is megfelelő jelerősséget lehet elérni.

A meghajtó előreláthatólag márciustól lesz kapható az üzletekben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.