Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 5. 15:45

NVIDIA: 100 millió eladott grafikus processzor

Az NVIDIA ma bejelentette, hogy története során immár 100 milliónál is több grafikus processzort értékesített.

Az NVIDIA ma bejelentette, hogy története során immár 100 milliónál is több grafikus processzort értékesített.

A vállalat 7 évvel ezelőtt, 1995-ban jelentkezett első termékével, az NV1 multimédiás gyorsítóval. Azóta a Riva, TNT, GeForce, Quadro és nForce chipek bekerültek a köztudatba és egycsapásra meghódították a vásárlókat.

Mára a világ vezető számítógépgyártói közül többek közül az Apple, Compaq, Dell, Fujitsu-Siemens, Gateway, HP, IBM, Microsoft Xbox, MicronPC, NEC, Sony, Toshiba választották az NVIDIA chipes termékeket. A vállalat elsősorban annak köszönheti sikerét, hogy az összes piaci szegmens számára megfelelő megoldást tud nyújtani, méghozzá versenyképes áron.

Az asztali és mobil számítógépek valamint professzionális grafikus munkaállomások piacán kívül az NVIDIA még egy kulcsfontosságú pozíciót tudhat magáénak, ugyanis a vállalat szállítja a Microsoft Xbox konzol grafikus chipjét és hangprocesszorát is.

Az NVIDIA történetének legfontosabb állomásait a "3dfx és NVIDIA: mérlegen a történelem" című cikkünkben foglaltuk össze, még 2000. decemberében.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.