Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 5. 12:55

A Hewlett-Packard jelentősen csökkentette DVD-újraíró meghajtójának árát

A Hewlett-Packard bejelentette, hogy 2002. február 1-től csökkenti a dvd100i DVD+RW meghajtó árát. A drive eddig 249.900 forintért volt kapható, az új ár bruttó 179.900 forint.

A Hewlett-Packard bejelentette, hogy 2002. február 1-től csökkenti a dvd100i DVD+RW meghajtó árát. A drive eddig 249.900 forintért volt kapható, az új ár bruttó 179.900 forint.

A meghajtó a HP által teljes mellszélességgel támogatott DVD+RW (újraírható DVD) szabványra épül, a DVD-writer dvd100i drive ugyanis nem csak a CD-R és CD-RW lemezeket képes írni, hanem a nagysűrűségű DVD+RW lemezeket is, amelyek kapacitása 4,7 GByte.

A meghajtó 2.4x sebességgel írja a DVD+RW lemezeket, 12x sebességgel írja és 10x sebességgel írja újra a CD-ket, ezen felül 8x DVD- és 32x CD-olvasóként is funkcionál. A "csupán" 2.4x sebességű DVD-újraírás kevésnek tűnhet a CD-írás értékeihez szokott felhasználói szemnek, azonban nem szabad elfeledkezni a DVD+RW lemezek jóval nagyobb adatsűrűségéről.

A DVD-writer dvd100i IDE illesztőfelületű és rendelkezik valamiféle buffer-kiürülést megakadályozó technológiával, ám ennek pontos "fajtáját" a HP a bejelentéskor nem közölte.

A HP a termékhez számos szoftvert is mellékel. A HP MyDVD Video alkalmazás segítségével otthoni videofelvételeinket ültethetjük át DVD-re, a HP Recordnow szoftverrel zenéinket és adatainkat írhatjuk ki CD-re és DVD-re. Ezenkívül a dobozva kerül a Cyberlink PowerDVD nevű szoftveres DVD-lejátszó programja is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról