:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 5. 11:01

Az IBM beszünteti a TransNote "digitális mappa" gyártását

A vártnál alacsonyabb keresletre hivatkozva az IBM beszünteti ThinkPad TransNote nevű mobil számítógépének gyártását.

A vártnál alacsonyabb keresletre hivatkozva az IBM beszünteti ThinkPad TransNote nevű mobil számítógépének gyártását.

Bár a készülék számos technológiai újdonságot hordoz, elemzők szerint a túl magas, mintegy 3000 dolláros ár miatt már a bemutatásakor sikeretelenségre volt ítélve.

A bőrkötésbe bújtatott 2,4 kilogramm tömegű számítógép két részből áll: egy 10,4 inch átlójú színes aktív mátrixos TFT kijelzőből és egy ThinkScribe digitális jegyzettömbből, amelyre a felhasználó írhat vagy rajzolhat. Amennyiben valaki számára a kézírásfelismerő szoftver használata kényelmetlen lenne, utasításait egy kihúzható billentyűzet segítségével is közölheti a géppel. A ThinkScribe egységben 2 MByte flash memória található, amely összesen kb. 50 odalnyi jegyzetünket képes eltárolni.

A számítógép lelke egy alacsony fogyasztású Pentium III 600 MHz processzor, ezen felül egy 10 GByte kapacitású merevlemez, beépített 56 kbps modem és Ethernet vezérlő is a TransNote részét képezi. A gép még bővíthető is: két USB port egy Compact Flash port és egy PCMCIA foglalat található rajta. Amennyiben prezentációt kell tartani, a TransNote akkor sem jön zavarba, ugyanis video kimenetére közvetlenül kapcsolható bármilyen projektor vagy más megjelenítő.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.