Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 1. 11:26

A világ legerősebb kéziszámítógépe

A Fujitsu-Siemens a március végi CeBIT kiállításon mutatja be Pocket PC kéziszámítógépét, amely vélhetően már az Intel új XScale architektúrára épülő processzorát tartalmazza.

A Fujitsu-Siemens a március végi CeBIT kiállításon mutatja be Pocket PC kéziszámítógépét, amely vélhetően már az Intel új XScale architektúrára épülő processzorát tartalmazza.

A Pocket PC 2002 operációs rendszert futtató Pocket LOOX névre hallgató készülék az előzetes, eddig meg nem erősített információk szerint 64 MByte RAM-ot tartalmaz és Bluetooth adóvevőt is elhelyeztek benne. A számítógép Compact Flash Type II illetve Secure Digital kártyákkal is bővíthető.

Figyelemre méltó, hogy a vállalat GSM/GPRS bővítőmodult is tervez a készülékhez, amely segítségével a LOOX mobiltelefonként is használható. Ennek megfelelően a beépített hangszóró a ház felső részén, a mikrofon pedig alul található.

Bár a vállalat képviselői nem erősítették meg, belsős források tudni vélik, hogy a Pocket LOOX egy 300 MHz-en üzemelő Intel XScale processzoron alapul majd. Amennyiben ez igaz, megjelenésekor a Fujitsu-Siemens gépe lesz a legerősebb a piacon.

Az új XScale chipek magasabb órajelen működnek majd a jelenlegi Pocket PC gépekben található 206 MHz-es StrongARM processzoroknál és a teljesítményfelvételük is alacsonyabb lesz. Az XScale chipek egyik legfőbb erénye a skálázhatóság, az Intel szerint a processzorok 50 és 800 MHz között gyakorlatilag bármilyen órajelen gyárthatók.

A Pocket LOOX hivatalos bejelentése a hannoveri CeBIT kiállításon lesz, amelyet március végén rendeznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról