:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 1. 10:05

Részletek az AMD és a UMC együttműködési megállapodásáról

Az AMD illetve a tajvani UMC (United Microelectronics Corp.) képviselői által tartott tegnapi sajtótájékoztatón a vállalatok bejelentették együttműködési szándékukat a félvezetőgyártás területén.

Az AMD illetve a tajvani UMC (United Microelectronics Corp.) képviselői által tartott tegnapi sajtótájékoztatón a vállalatok bejelentették együttműködési szándékukat a félvezetőgyártás területén.

A cégek tájékoztatása szerint az AMD és a UMC vegyesvállatot alapít AU Pte Ltd. néven, amely egy szingapúri chipgyártó üzem ("Fab 35") felépítését és működtetését végzi majd. A két vállalat ezen felül együttműködik félvezetőtechnológia fejlesztések területén is.

A vegyesvállalat által felépítendő chipgyártó üzem paraméterei egyelőre nem nyilvánosak, azonban az AMD és a UMC tervei szerint a 2004-re elkészülő létesítményben leghamarabb 2005 közepén indulhat be az alkatrészek sorozatgyártása, mégpedig 300 mm-es szilíciumszeletek és 65 nanométeres technológia használatával.

A két cég ezen felül közölte, hogy a 2003-tól a UMC is gyárt Athlon és Duron processzorokat az AMD részére 0,13 mikronos illetve fejlettebb technológiával.

A bejelentés igazából senkit sem ért váratlanul, ugyanis az AMD már tavaly ősszel jelezte, hogy más vállalatokkal való együttműködésre készül és szinte azonnal felmerült a világ második legnagyobb szerződéses félvezetőgyártójának, a UMC-nek a neve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.