:

Szerző: Vörös Péter

2002. január 31. 12:13

A Handspring már Szingapúrban is árulja a Treót

[Wall Street Journal] A hét eleji hongkongi bemutató után immár a Szingapúrban is kapható a Handspring legújabb terméke, a Treo kéziszámítógéppel kombinált mobiltelefon, amelyet webböngészésre és üzenetküldésre is lehet használni.

[Wall Street Journal] A hét eleji hongkongi bemutató után immár a Szingapúrban is kapható a Handspring legújabb terméke, a Treo kéziszámítógéppel kombinált mobiltelefon, amelyet webböngészésre és üzenetküldésre is lehet használni.

"A következő hetekben a világ több részében várható a Treo piacra dobása, beleértve Kelet-Európát és a Közel-Keletet" -- közölte Ed Colligan, a Handspring működtetésért felelős vezérigazgatója.

"A világ különböző részein 20 mobiltelefon-szolgáltatóval működünk együtt a Treo bemutatásával kapcsolatban és a fejlesztés eltérő fázisában vagyunk ezekkel" -- mondta Colligan. "További együttműködések és termékbejelentések várhatóak a közeljövőben".

A Treo időben történő piacra dobása kulcsfontosságú a Handspring számára, amelynek tavaly jelentősen csökkent a forgalma a technológiai visszaesés hatására. A kéziszámítógép-gyártó most szinte mindent egy lapra tesz fel a Treóval, ettől remélik a forgalom növelését.

A Handspring Treo egy kétsávos (GSM900/1900 illetve Európában GSM900/1800) mobiltelefont foglal magában és kompatibilis a GPRS szabvánnyal. A gép "lelke" egy Motorola Dragonball VZ processzor, amely 33 MHz-en ketyeg, a memória mérete pedig 16 MB. A készüléket a Palm OS operációs rendszer 3.5 verziója működteti.

A hónap elején a cégnek gyártási problémái adódtak, mivel az egyik beszállító nem tudott elegendő alkatrészt szállítani a vállalatnak. Azóta a nehézségek megoldódtak, de elemzőket és ipari szakértőket egyaránt lehangolta az a hír, hogy az eredetileg tervezett január bemutató most már biztos, hogy elmarad az USA-ban.

Colligan szerint február közepén várható a Treo USA-beli megjelenése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.