Szerző: Barna József

2002. január 30. 17:28

24-szeres sebességű CD-író tesztje

A Tesztelő oldalaira került fel egy részletekbe menő írás a Mitsumi IDE csatolófelületre illeszkedő, CR-4809TE típusjelű CD-RW-meghajtójáról.

A Tesztelő oldalaira került fel egy részletekbe menő írás a Mitsumi IDE csatolófelületre illeszkedő, CR-4809TE típusjelű CD-RW-meghajtójáról.
Nyilvánvalóan a hamarosan megjelenő 32 és 40-szeres írók gyorsabban végeznek egy CD égetésével, de az időkülönbségek már nem lesznek hatalmasak, hiszen a Z-CLV technológia miatt csak a lemez egy részén tudnak nagyobb sebességgel írni. Ilyen hatalmas, 16 MB-os bufferrel csak ez a meghajtó rendelkezik, és ez mindenképpen megfontolandó, ha valamilyen oknál fogva nem akarjuk az ExacLink eljárást bekapcsolni.

A beépített lemeztípus-azonosító megakadályozza, hogy 24x-es sebességgel írjunk olyan lemezre, amelyet nem készítettek fel ekkora sebességre. Ez mindenképpen jó, hiszen utólag igen bosszúsak lehetnénk, ha a gyorsan megírt lemezt nem tudnánk visszaolvasni. Sajnos a Mitsumi egy kicsit elkésett a 24x-es író bemutatásával, hiszen a többiek legalább 1 hónappal megelőzték őket. Talán a 32x-es íróval visszavágnak, mert a legfrissebb hírek szerint hamarosan a boltokban lesz a Mitsumi 32x-es meghajtója is.

A teljes, több oldalas teszt itt olvasható.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 02:51

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.