:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 30. 10:32

Március 1-től új vezérigazgató áll az IBM élén

Az IBM tegnap bejelentette, hogy a március 1-jén lemondó Louis Gerstner vezérigazgató helyét a vállalat jelenlegi elnöke, Samuel J. Palmisano váltja fel.

Az IBM tegnap bejelentette, hogy a március 1-jén lemondó Louis Gerstner vezérigazgató helyét a vállalat jelenlegi elnöke, Samuel J. Palmisano váltja fel.


Louis Gerstner

Lou Gerster 1993-ban vette át az IBM vezetését és március 1. után is a cégnél marad, mint az igazgatótanács elnöke. Gerster nevéhez fűződik a szolgáltatási üzletág kiépítése, amely ma a vállalat bevételeinek legnagyobb részét termeli.

Gerster lemondása napján, március 1-jén ünnepli majd 60. születésnapját. Elemzők szerint várható volt ez a lépés, ráadásul Gerstner "a csúcson hagyja abba". Bár az IBM eredményei az utóbbi időben rendszerint megfeleltek az elemzők elvárásainak, a szakértők szerint a vállalatnak feltétlenül növelnie kell a forgalmát, hogy versenyképes maradhasson. Ez már Palmisano feladata lesz.


Samuel Palmisano

Az 50 éves Palmisano, aki továbbra is megtartja elnöki tisztségét, 2000 szeptemberében lett az IBM elnöke és ügyvezető igazgatója. A John Hopkins egyetem elvégzése után 1973-ban került az IBM-hez, ahol számos pozícióban dolgozott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.