Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 30. 10:32

Március 1-től új vezérigazgató áll az IBM élén

Az IBM tegnap bejelentette, hogy a március 1-jén lemondó Louis Gerstner vezérigazgató helyét a vállalat jelenlegi elnöke, Samuel J. Palmisano váltja fel.

Az IBM tegnap bejelentette, hogy a március 1-jén lemondó Louis Gerstner vezérigazgató helyét a vállalat jelenlegi elnöke, Samuel J. Palmisano váltja fel.


Louis Gerstner

Lou Gerster 1993-ban vette át az IBM vezetését és március 1. után is a cégnél marad, mint az igazgatótanács elnöke. Gerster nevéhez fűződik a szolgáltatási üzletág kiépítése, amely ma a vállalat bevételeinek legnagyobb részét termeli.

Gerster lemondása napján, március 1-jén ünnepli majd 60. születésnapját. Elemzők szerint várható volt ez a lépés, ráadásul Gerstner "a csúcson hagyja abba". Bár az IBM eredményei az utóbbi időben rendszerint megfeleltek az elemzők elvárásainak, a szakértők szerint a vállalatnak feltétlenül növelnie kell a forgalmát, hogy versenyképes maradhasson. Ez már Palmisano feladata lesz.


Samuel Palmisano

Az 50 éves Palmisano, aki továbbra is megtartja elnöki tisztségét, 2000 szeptemberében lett az IBM elnöke és ügyvezető igazgatója. A John Hopkins egyetem elvégzése után 1973-ban került az IBM-hez, ahol számos pozícióban dolgozott.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 03:43

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.