Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 30. 10:06

Az IBM százezer dolláros büntetést fizet a Linuxot népszerűsítő graffitik miatt

San Francisco (California, USA) városa megbüntette az IBM-et, mivel a számítógépgyártó óriáscég a járdákra festett peace- jelekkel, szívekkel és pingvinekkel népszerűsítette a Linux operációs rendszert.

San Francisco (California, USA) városa megbüntette az IBM-et, mivel a számítógépgyártó óriáscég a járdákra festett peace-jelekkel, szívekkel és pingvinekkel népszerűsítette a Linux operációs rendszert.

A kedden bejelentett ítélet szerint az IBM 100 ezer dollár büntetést kell befizessen a Tiszta Város Koalíció (Clean City Coalition) számlájára, ezen felül további 20 ezer dollárba kerül a rajzok eltávolítása. Az IBM a költségeken két reklámügynökséggel (Ogilvy & Mather és Mindshare) osztozik.

Nem ez az első ilyen eset az IBM történetében. Korábban már Chicagóban (Illinois, USA) is megbüntették a vállalatot graffitizés miatt. Érdekesség, hogy az IBM szóvivője akkor azt mondta, leállítják a "Peace, Love and Linux" reklámkampányt. A jelek szerint ezt nem tették meg, legalábbis a fenti kép idén nyáron készült Bostonban. Köszönet érte kedves olvasónknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról