Szerző: Ady Krisztián

2002. január 30. 05:53

Hamarosan bemutatásra kerül a PowerVR MBX grafikus mag

A 2002. február 19-22. között megrendezett 3GSM World Congress rendezvényen a hordozható gépek egyik fő beszállítója, az ARM, valamint a cég főbb partnerei is jelen lesznek. A franciaországi Cannes-ban felépített standon így az Imagination Technologies is helyet kap.

A 2002. február 19-22. között megrendezett "3GSM World Congress" rendezvényen a hordozható gépek egyik fő beszállítója, az ARM, valamint a cég főbb partnerei is jelen lesznek. A franciaországi Cannes-ban felépített standon így az Imagination Technologies is helyet kap.

Az ImgTech standján megtekinthető lesz egy PowerVR MBX prototípus köré épített rendszer is, ez a chip most lesz a nyilvánosság számára elsőként megtekinthető. Kifejlesztése valódi mérföldkő a hordozható számítógépek és kézigépek történetében, egyedülállóan alacsony mérete és fogyasztása a legkisebb gépekben is használhatóvá teszi. Az előzetes információk szerint mérete alig 6 mm2, fogyasztása pedig 70 mW.

Tudásában viszont lekörözi az eddig legfejlettebb grafikus magokat is, melyeket ebben a szegmensben használnak, 2D mellett ugyanis 3D-gyorsítási képességekkel is bír, támogatja a PC-s grafikában már hétköznapi megoldásokat és technológiákat, mint a Flat és Gouraud shading, Perspective texturing és shading, Specular highlights, 2-rétegű multitextúrázás, 32 bites Z/Stencil buffer, vertex fog, 16 és 32 bites textúrák kezelése, point, bilinear, trilinear és anisotropic filtering.


ECTS 2001, PowerVR MBX bemutató...

A KYRO magra épülő, PowerVR technológiát alkalmazó grafikus chip teljesítményvesztés nélküli FSAA-t, teljes képernyős élsimítást képes megvalósítani. Ez nagyban javítja az igen alacsony felbontású kép minőségét. A KYRO ITC technológiájának megfelelően belül 32 biten számol, így 16 biten is a lehető legjobb teljesítményt nyújtja. A PowerVR által fejlesztett textúratömörítő algoritmust is alkalmazza a minél nagyobb sávszélességspórolás érdekében.

A bemutató eszközben a PowerVR MBX grafikus mag mellett egy ARM 920 processzor fog dolgozni. A prototípus még nem képes a grafikus magban rejlő maximális teljesítményt megmutatni, egyelőre a végleges termék teljesítményének 1/5-ét tudja leadni. A fejlesztés, úgy tűnik, kicsit lassan halad, a PowerVR MBX hivatalosan ugyanis 2001. február 21-én lett bejelentve, s mint látható a mai napig is csak prototipus szintjén létezik.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 13:52

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.