Szerző: Barna József

2002. január 29. 19:03

Újabb divatos telefont dobott piacra a Nokia

A finn Nokia nemrégiben mutatta be a népszerű 8260-as utódjának szánt új modelljét, a 8265-öt. Az ún. divat kategóriába szánt mobiltelefont elsősorban az északi-amerikai piacra szánja a cég.

A finn Nokia nemrégiben mutatta be a népszerű 8260-as utódjának szánt új modelljét, a 8265-öt. Az ún. divat kategóriába szánt mobiltelefont elsősorban az északi-amerikai piacra szánja a cég.

A Nokia az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a mobiltelefonok külsejére, aminek egyik kézzelfogható eredménye a divatos, látványos termékek megjelenése. A cég úgy véli, hogy a változtatható színű és dizájnos telefonoknak komoly sikere lehet. E törekvés egyik vadhajtása a luxustelefonok piaca is: a Nokia éppen nemrégiben jelentette be, hogy Vertu márkanév alatt nemesfémekkel és drágakövekkel díszített egyedi mobilokat kíván forgalmazni e piacon.

A 8265 divatos újdonságai közé tartozik az Xpress-on cserélhető előlap, melyből jelenleg négy színben állnak rendelkezésre változatok: narancssárga, rózsaszín, világoskék és vörös. A készülék továbbá támogatja a WAP 1.2.1 szabványt, valamint memóriájában tíz letölthető csengőhang tárolható.

A készülék legfontosabb tulajdonságai a következők:

  • WAP 1.2.1-kompatibilis internetböngésző
  • prediktív szövegbevitel
  • képküldés
  • rezgő hívásjelzés
  • ébresztőóra és naptár
  • 1000 mAh lítium-ion akkumulátor, amely 8 napnyi készenléti időt biztosít

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 13:20

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.