:

Szerző: Barna József

2002. január 29. 19:03

Újabb divatos telefont dobott piacra a Nokia

A finn Nokia nemrégiben mutatta be a népszerű 8260-as utódjának szánt új modelljét, a 8265-öt. Az ún. divat kategóriába szánt mobiltelefont elsősorban az északi-amerikai piacra szánja a cég.

A finn Nokia nemrégiben mutatta be a népszerű 8260-as utódjának szánt új modelljét, a 8265-öt. Az ún. divat kategóriába szánt mobiltelefont elsősorban az északi-amerikai piacra szánja a cég.

A Nokia az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a mobiltelefonok külsejére, aminek egyik kézzelfogható eredménye a divatos, látványos termékek megjelenése. A cég úgy véli, hogy a változtatható színű és dizájnos telefonoknak komoly sikere lehet. E törekvés egyik vadhajtása a luxustelefonok piaca is: a Nokia éppen nemrégiben jelentette be, hogy Vertu márkanév alatt nemesfémekkel és drágakövekkel díszített egyedi mobilokat kíván forgalmazni e piacon.

A 8265 divatos újdonságai közé tartozik az Xpress-on cserélhető előlap, melyből jelenleg négy színben állnak rendelkezésre változatok: narancssárga, rózsaszín, világoskék és vörös. A készülék továbbá támogatja a WAP 1.2.1 szabványt, valamint memóriájában tíz letölthető csengőhang tárolható.

A készülék legfontosabb tulajdonságai a következők:

  • WAP 1.2.1-kompatibilis internetböngésző
  • prediktív szövegbevitel
  • képküldés
  • rezgő hívásjelzés
  • ébresztőóra és naptár
  • 1000 mAh lítium-ion akkumulátor, amely 8 napnyi készenléti időt biztosít

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.