Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 29. 10:19

Hordozható lejátszókba való letöltést is támogatni fog a PulseOne előfizetéses zeneszolgáltatás

[CNET] A BMG Entertainment és a RioPort között kötött megállapodás lehetővé teszi, hogy a zeneszámokat a felhasználók hordozható audiolejátszókba töltsék.

[CNET] A BMG Entertainment és a RioPort között kötött megállapodás lehetővé teszi, hogy a zeneszámokat a felhasználók hordozható audiolejátszókba töltsék.

A RioPort várhatóan a közeljövőben indítja be PulseOne névre keresztelt internetes előfizetéses zeneszolgáltatását. Bár jelenleg már több ilyen szolgáltatás -- például a PressPlay és a MusicNet -- létezik, azok nem engedik a zeneszámok hordozható lejátszókba töltését.

A tegnap nyilvánosságra hozott megállapodás révén a RioPort a Pulse One szolgáltatás keretében terjesztheti a BMG Entertainment kiadó zenéit és lehetővé teheti azok áttöltését a PC-n kívül más eszközökbe például hordozható audiolejátszókba vagy MP3-lejátszóval rendelkező mobiltelefonokba.

A Nielsen/NetRatings vezető elemzője, T.S. Kelly elmondta, hogy "a hordozhatóság kulcsfontosságú az előfizetéses zeneszolgáltatásoknál. Bár a RioPort az első aki ezt lehetővé teszi, az előnye csupán pillanatnyi".

A RioPort még ebben a negyedévebn útjára kívánja indítani PulseOne szolgáltatását, amelyet elektronikus üzleteken, internetszolgáltatókon illetve szórakoztaóelektronikai gyártókon keresztül kínál majd a nagyközönségnek. Egyelőre a BMG által biztosított mintegy 22 ezer zeneszám található a kínálatban, azonban a RioPort feltett szándéka, hogy a többi nagy kiadóval is megállapodást kössön a zenék terjesztéséről.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról