Szerző: roberto

2002. január 28. 21:50

A Redmond Linux Corp a grafikus operációs rendszerek piacának meghódítása érdekében nevet és márkanevet változtatott

[LinuxPR] A Washington állambeli Redmond Linux Corp. az elmúlt héten

[LinuxPR] A Washington állambeli Redmond Linux Corp. az elmúlt héten nevet változatott, a cég ezentúl Lycoris néven fog működni. A névcsere része a vállalat piaci stratégiájának, jól azonosítható névvel szeretnének megjelenni a linuxos piacon, ennek megfelelően terméküket, a Redmond Linux Personalt is átkeresztelték, az eddig nem túl ismert disztribúció a jövőben Desktop/LX névre fog hallgatni.

A Desktop/LX rendszerrel elérendő célok azonban nem változtak, a Lycoris továbbra is egy könnyen használható, grafikus felületű, desktop operációs rendszer összeállítására törekszik, amelyet a Windowshoz szokott felhasználónak nem kell megismernie, mert szinte mindent a szokott helyén fog megtalálni. Az RPM-alapú, KDE környezetre épülő disztribúcióban nincs ugyanarra a feladatra tucatnyi alternatív szoftver, és a lehető legtöbb windowsos dolognak megtalálható a linuxos párja.

Aki kedvet érez a tükrökön még Redmond Linuxként feltüntetett rendszer kipróbálására, az akár magyar szerverről is letöltheti a rendszer telepítéséhez szükséges egyetlen CD-t. A négy CD-ből álló szett további három tagja csupán kiegészítőket tartalmaz: forráskódot, programfejlesztői eszközöket és extra játékokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról