Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 28. 10:23

Átlag feletti növekedés a Compaq Global Services-nél

[Mmd] A Compaq pénteki bejelentése szerint a Global Services

[Mmd] A Compaq pénteki bejelentése szerint a Global Services üzletág új outsourcing szerződéseinek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt, beérkező megrendeléseinek állománya pedig több mint 28 százalékos növekedést mutat az egy évvel ezelőtti állapothoz képest.

Az outsourcing szerződésállomány növekedésének üteme több mint kétszeresen felülmúlja az informatikai szolgáltatások outsourcing piacának öt év eredményei alapján számított, 12 százalékos összetett évi átlagos növekedési ütemét (ez az adat az International Data Corporation 2001. májusában kiadott jelentéséből származik). A lendületes fejlődésben lényeges szerepet játszott a Global Services magas, 85 százalékos szerződésmegújítási aránya, amely részben a szervezet újonnan bevezetett szolgáltatásainak volt köszönhető.

"Ügyfeleink nagyobb megtérülést várnak el informatikai befektetéseiktől, és egyre szívesebben hárítják a Compaq-ra az új technológiák bevezetésével együtt járó bonyolult feladatokat és a kapcsolódó kockázatot" -- nyilatkozta Judy Fick, a Compaq Global Services elnökhelyettese, a bejelentés kapcsán kiadott sajtóközleményben. "Segítségünkkel ügyfeleink még jobban üzleti alaptevékenységükre koncentrálhatnak. Az informatikai teljesítmény és költségszint kontrollálása mellett azt is vállaljuk, hogy velük együttműködve, mindenkor a megcélzott üzleti eredményekhez igazítjuk informatikai eszközparkjukat."

"Az outsourcing üzlet itthon is a legnagyobb növekedési potenciállal bír a szolgáltatási ágak között. Ennek megfelelően kiemelt figyelmet szentel neki a hazai leányválllalat vezetése is" -- egészítette ki a hírt Rohály Gábor, a Compaq Magyarország Outsourcing-ért felelős üzletág igazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról