Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 28. 10:19

A Palm bemutatta vezeték nélküli internetezésre felkészített kéziszámítógépét

A Palm hosszas várakozás és több halasztás után ma bemutatta vezeték nélküli internetkapcsolatra felkészített kéziszámítógépét, az i705 modellt.

A Palm hosszas várakozás és több halasztás után ma bemutatta vezeték nélküli internetkapcsolatra felkészített kéziszámítógépét, az i705 modellt.

A Palm i705 a Motorola 33 MHz-es DragonBall processzorán alapul, 4 MByte ROM mellett 8 MByte RAM található benne. A monokróm kijelzővel ellátott készüléket a Palm OS operációs rendszer 4.1 verziója működteti. Az i705 bővítőcsatlakozóval is rendelkezik, amelybe SecureDigital vagy MMC bővítőkártyákat helyezhetünk. A számítógépet beépített lítium-polimer akkumulátor működteti.

A készülék a hagyományos PDA-funkciókon (határidőnapló, telefonkönyv, címtár, számológép, stb.) túl vezeték nélküli internet-elérésre (levelezés, böngészés) is alkalmas, azonban ezt a szolgáltatást kizárólag az Egyesült Államokban lehet igénybe venni, mégpedig a Cingular Wireless hálózatában. A kapcsolódó Palm.Net szolgáltatás havi díja előfizetési csomagtól függően 19,99 dollár és 34,99 dollár között változik.

A Palm i705 figyelemre méltó tulajdonsága, hogy beépített e-mail kliense akár 8 postafiókot is kezel és akkor is lehet vele leveleket fogadni, amikor a készülék ki van kapcsolva. A beérkező üzenetekre a készülék egy LED villogtatásával, hangjelzéssel vagy rezgéssel figyelmeztet. Az új Palm modell továbbá képes kezelni az AOL Instant Messenger üzeneteket is.

A készülékhez a Palm OS-ben található alkalmazások során kívül a gyártó mellékeli a DataViz Documents To Go 4.0 szoftvert, amely a Microsoft Word, Excel és PowerPoint formátumú dokumentuok kezelésére alkalmas. Szintén "tartozék" az MGI PhotoSuite Mobil Editon kép- illetve videonéző program, valamint a Palm Reader e-könyv olvasó szoftver. Természetesen bármilyen Palm OS alkalmzás feltölthető az i705-re.

A Palm i705 kizárólag az Egyesült Államokban kapható 450 dollárért. A csomagban a kéziszámítógépen kívül telepítő CD, kézikönyv és USB-s bölcső található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról