Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 28. 09:51

Új mobil processzorral jelentkezett az AMD

Az AMD bejelentette a világ legnagyobb teljesítményű mobil processzorát, a mobil Athlon 4 1500+ chipet.

Az AMD bejelentette a "világ legnagyobb teljesítményű mobil processzorát", a mobil Athlon 4 1500+ chipet.

Az AMD mobil Athlon 4 processzort Socket A foglalatú tokozásban hozzák forgalomba. A chipek 200 MHz EV6 front side bust használnak. Az AMD egyelőre nem tervezi 266 MHz-es verziók piacra dobását, aminek tervezési okai vannak. A chipeket az AMD drezdai Fab 30 gyárában készítik 0,18 mikronos rézalapú technológiával. Az AMD Palomino mag 37,5 millió tranzisztort tartalmaz, mérete 128 mm2.

A chip tartalmazza az AMD PowerNow! technológiát, amely az Intel SpeedStephez hasonlóan automatikusan, az áramforrás és a futtatott alkalmazás számítási igénye alapján állítja be a chip órajelét és működési feszültségét.

Ez az első Athlon 4 processzor, melynél az AMD használja az Athlon XP chipeknél bevezetett teljesítményjelölési módszert. A chip valódi órajele 1300 MHz.

Az Athlon 4 1500+ azonnal elérhető a Compaq Presario 700 notebookban. A processzor listaára 525 dollár.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról