:

Szerző: Ady Krisztián

2002. január 24. 21:51

Februárban jelenik meg a Kyro II Ultra?

Egyre több információ, a hivatalos bejelentésig azonban még mindig pletykaként kezelendő infó terjeng az interneten a PowerVR legújabb KYRO chipjén alapuló Hercules kártyáról. Egyetlen kártyáról van szó egyelőre, egy HERCULES 3D Prophet 4800 Kyro II Ultra 64MB TV-Out videokártyáról, mely a GeForce 4 MX-ekhez hasonlóan már feltűnt egyes online boltok polcain.

Egyre több információ, a hivatalos bejelentésig azonban még mindig pletykaként kezelendő infó terjeng az interneten a PowerVR legújabb KYRO chipjén alapuló Hercules kártyáról. Egyetlen kártyáról van szó egyelőre, egy "HERCULES 3D Prophet 4800 Kyro II Ultra 64MB TV-Out" videokártyáról, mely a GeForce 4 MX-ekhez hasonlóan már feltűnt egyes online boltok polcain.

Sőt, már egy megjelenési dátumot is közzétettek az egyik ilyen oldalon: 2002. február 28-a, a kártya ára (138 euró) és képe mellett. Az órajel tekintetében is új az információ, az eddig tudni vélt 200 MHz helyett a német oldalon 225 MHz látható. A képről többen tartják hogy fake, hamisítvány, de ezt cáfolni látszik, hogy a nagy hírű Beyond3D fórumára maga Kristof, a PowerVR egyik fejlesztője linkelt be egy szép, nagy felbontású képet.

Erről a képről több érdekes dolog olvasható le: a kártya 4X-es AGP-t támogat (a jelenlegi KYRO II kártyák csak 2x-es AGP-vel mennek), és szerepel egy érdekes "Enhanced T&L Engine" frázis, melynek jelentését eddig mindenki csak találgatja. A 4800-as kódszámú továbbfejlesztett KYRO II szinte garantáltan architektúrális optimalizálásokat is hordoz magában.

A kártya TV-kimeneti chipje is érdekes, többé-kevésbé kivehető egy Focus felirat rajta, és ez nagyon jó hír. Az Ultra kártya ezzel a chippel ugyanis a tv-kimenettel rendelkező kártyák közül a legjobb képet nyújthatja tv-nken, lekörözve a Matrox és Radeon kártyákat is. Legalábbis a Focus chipeket érintő októberi sajtóközlemény szerint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.