Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 24. 12:13

A Sun Microsystems a 2002-es téli olimpia hivatalos UNIX-szerver szállítója

[NetAktív] A Salt Lake Organizing Committee felismerve az egyre bonyolultabb adatkezelési és tárolási igényeket, a Sun Microsystemset választotta a 2002. évi téli olimpiai játékok hivatalos UNIX szerver és adattároló szállítójának.

[NetAktív] A Salt Lake Organizing Committee felismerve az egyre bonyolultabb adatkezelési és tárolási igényeket, a Sun Microsystemset választotta a 2002. évi téli olimpiai játékok hivatalos UNIX szerver és adattároló szállítójának.

A Sun Solaris operációs környezetet futtató vállalati szerverei, valamint tárolóeszköz-rendszerei fogják képezni a téli olimpiai játékok információs rendszerének gerincét. A világ legfontosabb sporteseménye által a rendelkezésre állás területén támasztott igényeket kiszolgálandó a Sun hardvereiből és szolgáltatásaiból egy olyan informatikai rendszer készül, amely megfelelő információval látja el a kommentátorokat, a média képviselőit, a 3500 sportolót és a 70 ezer nézőt.

"A téli olimpiai játékok sikere nagymértékben függ az információ gyűjtésétől, feldolgozásától és szétosztásától. Pontosan ezen a területen fognak a Sun rendszerei és szolgáltatásai kulcsfontosságú szerepet játszani, biztosítva, hogy minden nemzet mindig pontos képet kapjon sportolóik teljesítményéről és helyezéseikről" -- jelentette ki Mitt Romney, a bizottság vezérigazgatója.

A Sun megoldása olyan nyílt rendszert kínál, amely komoly előrelépést jelent a korábbi olimpiai játékokon használt modellhez képest. A téli olimpiai játékok teljes információs rendszerét 15 technológia-szolgáltató építi fel, amelyeket a SchlumbergerSema, a 2002. évi téli olimpiai játékok hivatalos globális információtechnológiai partnere fog integrálni és karbantartani.

Az információs rendszer időérzékeny adatok széles körét -- többek között az idő- és sporteredményeket, a csapatok eredményeit, az érmeket, az időjárási adatokat és a sportolók életrajzát -- gyűjti össze és osztja szét. Az információt megkapja a világsajtó, az Internet-szolgáltatók, valamint a sportolók és nézők is az olimpiai helyszíneken és Salt Lake City egyéb helyein felállított kioszkokon keresztül.

A Sun bőséges tapasztalattal rendelkezik a nagyméretű események támogatása terén: Futball-világbajnokság, Major League Baseball (MLB.com), Forma-1 versenyek, America's Cup, John Elway Celebrity Golf Classic és a The International PGA TOUR.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról