Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 24. 11:06

Compaq szerverek és PC-k szakközépiskoláknak

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. 2001

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. 2001 decemberében immár hatodszor hirdette meg hagyományos pályázatát szakközépiskolák részére.

Webes alkalmazásokra vártak javaslatokat, amelyeket még Magyarországon nem valósítottak meg, vagy a pályázat segítségével lényegesen továbbfejleszthetők. A Compaq szakértőiből álló bíráló bizottság előnyben részesítette azokat a munkákat, amelyek a mindennapi gyakorlatban is használható javaslatokat adnak, illetve akár működő üzleti alkalmazássá is megvalósítható.

Idén több mint kétszer annyi, mintegy 39 db pályamunka érkezett, és megint beigazolódott, hogy a mai középiskolások fantáziájára és terveire bátran lehet számítani, és szakmailag alapozni. Az első kategória nyertesei összesen 18 db ML sorozatú szervert nyertek, a második kategóriás 4 győztes iskola pedig 1-1 db Deskpro EZM típusú Compaq PC-vel lett gazdagabb.

Első alkalommal 1995-ben hirdette meg a cég akcióját, melyen már akkor a legfejeltebb technológiát képviselő 64 bites Alpha szervereket nyerhettek a középiskolák. Azóta minden évben a változó, fejlődő, egyre professzionálisabbá váló középoktatás feltételrendszereihez igazodva mindig más-más tartalommal invitálták közös gondolkodásra a 14-18 éves korosztályt, melynek révén több tucat korszerű eszközzel bővült a hazai középiskolai géppark. Az idei pályázat során is kiderült: a diákok nem ismernek lehetetlent, ötleteik nemzetközi mércével mérve is versenyképesek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról