Szerző: Vörös Péter

2002. január 23. 18:31

iKey for Windows: a biztonság elektronikus kulcsa

[AsiaBizTech] A japán Dit Co. Ltd. piacra dobta személyazonosításhoz használható elektronikus kulcsát, az "iKey for Windows"-t, amelyet a PC USB portjára lehet csatolni.

Az iKey egy olyan biztonsági termék, amelyet eredetileg az amerikai Rainbow Technologies fejlesztett ki főként vállalati felhasználásra. A cég szerint ez az első alkalom a világon, hogy a termékcsomagot személyes felhasználásra is árusítják.

A csomag maga egy elektronikus kulcsból, az "iKey"-ből és az azonosításra használt PC-s szoftverből áll. Ha az iKey nincs csatlakoztatva a PC-re, akkor a számítógép nem indítható el. Ha az iKey-t kivesszük a számítógép működése közben, akkor a PC lezárul, a billentyűzetről és az egérről sem fogad el parancsokat egészen addig, míg vissza nem helyezzük az iKey-t.

Az iKey-ben lehet tárolni az alkalmazásokhoz kapcsolódó felhasználói neveket és jelszavakat, míg az iKey szoftvere automatikusan rögzíti ezeket, amikor azonosítja az adott alkalmazást. Az iKey Windows operációs rendszerek alatt használható.

A termék ára Japánban 9800 jen (~20 ezer Ft).

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról