Szerző: Barna József

2002. január 23. 17:20

Hamarosan hazánkban is kapható a Plextor 40x CD-írója

[Email] Amint arról korábban beszámoltunk, a Plextor nemrégiben jelentette be PX-W4012TA típusjelű, tálcás CD-újraíró modelljét, mely február közepétől hazánkban is megvásárolható lesz.

[Email] Amint arról korábban beszámoltunk, a Plextor nemrégiben jelentette be PX-W4012TA típusjelű, tálcás CD-újraíró modelljét, mely február közepétől hazánkban is megvásárolható lesz.

A meghajtóval a CD-R-lemezeket 40x-es sebességgel írhatjuk meg, azaz kevesebb, mint 3 perc alatt készül el egy 700 MB-os CD. A 40x-es CD-R-írás mellett az újraírható lemezek égetésén is gyorsítottak, így ezeket a lemezeket is rövidebb idő alatt készíthetjük el, maximálisan 12x-es sebességgel. A 4 Mbyte-os buffer ilyen sebességnél meglepően kevésnek tűnhet, de kiürülés esetén a már lassan kötelezővé váló BURN-Proof technológia véd.

A Zone-CLV írási technológiának köszönhetően az írás négy különböző sebességgel történik a lemez felületén: az írás kezdetekor 20x-os sebességgel indul el, majd fokozatosan 24x-es, 32x-es és a végén 40x-es sebességet ér el. 80 perces CD-k használata esetén az 54-ik percnél éri el a meghajtó a maximális 40x-es értéket.

A dobozos verzió az SPDIF kimenettel rendelkező meghajtón kívül a következő extrákat tartalmazza: 5 db üres CD-R-lemez, 1 db üres CD-R/W-lemez, Nero és InCD CD-író szoftverek, Plextor Utility szoftver (PlexTools), 16 nyelvű leírás, E-IDE (ATAPI) kábel és audiokábel.

A PlexWriter 40/12/40A két év garanciás szolgáltatással kerül a magyar piacra február közepén.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 14:23

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.