Szerző: Barna József

2002. január 23. 17:20

Hamarosan hazánkban is kapható a Plextor 40x CD-írója

[Email] Amint arról korábban beszámoltunk, a Plextor nemrégiben jelentette be PX-W4012TA típusjelű, tálcás CD-újraíró modelljét, mely február közepétől hazánkban is megvásárolható lesz.

[Email] Amint arról korábban beszámoltunk, a Plextor nemrégiben jelentette be PX-W4012TA típusjelű, tálcás CD-újraíró modelljét, mely február közepétől hazánkban is megvásárolható lesz.

A meghajtóval a CD-R-lemezeket 40x-es sebességgel írhatjuk meg, azaz kevesebb, mint 3 perc alatt készül el egy 700 MB-os CD. A 40x-es CD-R-írás mellett az újraírható lemezek égetésén is gyorsítottak, így ezeket a lemezeket is rövidebb idő alatt készíthetjük el, maximálisan 12x-es sebességgel. A 4 Mbyte-os buffer ilyen sebességnél meglepően kevésnek tűnhet, de kiürülés esetén a már lassan kötelezővé váló BURN-Proof technológia véd.

A Zone-CLV írási technológiának köszönhetően az írás négy különböző sebességgel történik a lemez felületén: az írás kezdetekor 20x-os sebességgel indul el, majd fokozatosan 24x-es, 32x-es és a végén 40x-es sebességet ér el. 80 perces CD-k használata esetén az 54-ik percnél éri el a meghajtó a maximális 40x-es értéket.

A dobozos verzió az SPDIF kimenettel rendelkező meghajtón kívül a következő extrákat tartalmazza: 5 db üres CD-R-lemez, 1 db üres CD-R/W-lemez, Nero és InCD CD-író szoftverek, Plextor Utility szoftver (PlexTools), 16 nyelvű leírás, E-IDE (ATAPI) kábel és audiokábel.

A PlexWriter 40/12/40A két év garanciás szolgáltatással kerül a magyar piacra február közepén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról