Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 23. 12:28

Nyereséggel zárta második negyedévét a Silicon Graphics

A Silicon Graphics kedden hozta nyilvánosságra decemberben véget ért második pénzügyi negyedévének adatait. A vállalat eredményei messze felülmúlták az elemzők elvárásait.

A Silicon Graphics kedden hozta nyilvánosságra decemberben véget ért második pénzügyi negyedévének adatait. A vállalat eredményei messze felülmúlták az elemzők elvárásait.


Silicon Graphics Onyx2 vizualizációs munkaállomás

A szuperszámítógépekre szakosodott kaliforniai cég részvényárfolyama a kedvező hírek hatására 11,5 százalékkal emelkedett. Az SGI 37 millió dolláros, azaz részvényenkénti 19 centes nettó profitot ért el, szemben a megelőző év második negyedévének 71 millió dolláros -- részvényenkénti 38 centes -- veszteségével.

Az egyszeri költségek leszámítása után képződött pro forma profit 400 ezer dollár volt, szemben az egy évvel ezelőtt elért 9 milliós veszteséggel. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők részvényenkénti 12-15 centes veszteségre számítottak.

A vállalat bevétele 487 millió dollárról 364 millió dollárra csökkent. Az SGI vezérigazgatója, Bob Bishop egy telefoninterjúban elmondta, hogy a jelenleg is tartó negyedévben gyenge veszteségre van kilátás. Az elemzők részvényenkénti 9-16 centes veszteségre számítanak. Az SGI 330-350 milliós forgalomra számít.

A vállalat tavaly számos alkalmazottat bocsátott el és több részleget is megszüntetett. Bishop szerint sikerült megtalálni azokat az ügyfeleket, akik érzéketlenek a gazdasági helyzet változásaira. A vállalat legfontosabb ügyfelei film- és animációs stúdiók valamint fizikai szimulációs feladatokat futtató kutatóintézetek, illetve az amerikai hadsereg.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról