:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 23. 11:50

Hatékony az SMS-reklám

[CNET] A rövid szöveges üzenetben (SMS) küldött reklámok jelentősen növelik a vásárlói kedvet -- derült ki egy Svédországban végzett felmérésből.

[CNET] A rövid szöveges üzenetben (SMS) küldött reklámok jelentősen növelik a vásárlói kedvet -- derült ki egy Svédországban végzett felmérésből.

A Lulea városában végzett tesztben 2500 önkéntes vett részt, akik vállalták, hogy fogadják a közel 150 helyi cég SMS-ben elküldött hirdetését. A felhasználók egy internetes honlapon keresztül állíthatták be, mely vállalatok ajánlatait kívánják fogadni.

"Miután a felhasználók fogadták a helyi McDonald's étterem hirdetését, a célcsoport 25 százaléka jelent meg és vásárolt hamburgert" -- mondta Mats Eriksson, a felmérést kivitelező cég vezérigazgatója. A Makitalo Research Center az Ericssonnal és a Telia internetszolgáltatóval karöltve végezte az e-Strerr hirdetési technológia tesztjét, amelyet később széles körben be kívánnak vezetni.

"A városi McDonald's a legsikeresebb gyorsétteremmé vált és megdöntötte saját forgalmi rekordját" -- mondta Eriksson.

A TicketAnywhere is sikerrel "vetette be" az e-Street szolgáltatást. A TicketAnywhere interneten és mobiltelefonon is lehetővé teszi a mozijegyvásárlást. A jegy nem más, mint a mobiltelefonban tárolt kód, amelyet a moziban a jegyszedőnél található infravörös portra kell a telefonról elküldeni.

Érdekes szolgáltatás még az elektronikus sorbanállás, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy virtuálisan beálljanak egy sorba. A hálózat később értesítést küld nekik, ha az előttük állók száma 10 alá csökkent és ideje valóban is megjelenni a helyszínen.

Természetesen nem minden vállalakozás tudja kihasználni a technológia nyújtotta előnyöket. "Egyesek egyszerűen nem tudják, mit kezdjenek a lehetőséggel vagy hogyan használják. Az üzleteknek még sokat kell tanulniuk" -- mondta Eriksson.

A lueai hálózat egyben harmadik generációs (3G) mobilhálózat tesztjéül is szolgál majd. Azonban mivel egyelőre nem állnak rendelkezésre megfelelő telefonkészülékek, kéziszámítógépek és vezeték nélküli hálózati modulok helyettesítik majd Lulea központjában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.