Szerző: Ady Krisztián

2002. január 23. 02:10

A Macrovision audio-CD másolásvédelme jobb lehet az eddigi megoldásoknál

[Macrovision] A Macrovision Corporation, melyet főként a videokazetták és a tv-kimenettel rendelkező videokártyákon lejátszott védett állományok másolását lehetetlenné tevő védelméről ismerhetünk, ma bejelentette SAFEAUDIO Version 3 Audio CD Copy Protection rendszerét, melyet a lemezkiadók és tartalomszolgáltatók számára ajánl. A SAFEAUDIO Version 3 bemutatásra kerül a MIDEM 2002 kiállításon is, melyet most, január 20-24 között rendeznek meg Franciaországban.

[Macrovision] A Macrovision Corporation, melyet főként a videokazetták és a tv-kimenettel rendelkező videokártyákon lejátszott védett állományok másolását lehetetlenné tevő védelméről ismerhetünk, ma bejelentette "SAFEAUDIO Version 3 Audio CD Copy Protection" rendszerét, melyet a lemezkiadók és tartalomszolgáltatók számára ajánl. A SAFEAUDIO Version 3 bemutatásra kerül a MIDEM 2002 kiállításon is, melyet most, január 20-24 között rendeznek meg Franciaországban.

A SAFEAUDIO teljesen szoftveres megoldás, továbbfejlesztett másolásvédelmet nyújt a rendszerrel ellátott CD-knek. A kifejlesztésben a Macrovision mellett a TTR Technologies is részt vett. A SAFEAUDIO talán már leküzdi az eddigi rendszerek egyik legnagyobb hátrányát, a Macrovision szerint ugyanis tökéletesen lejátszható a védelemmel ellátott CD-lemez bármilyen platformon és berendezésen, csak az illegális másolást teszi lehetetlenné.

A 3-as verzió a következő újdonságokat nyújtja:
  • Új, szabadalmaztatott "AudioLok" technológia, mely nagyobb védelmet ígér finoman szabályozható, többszintű védelmi opciókkal
  • Támogatja a "multi-session" CD-ket a "Digital Rights Management" (DRM) opcióval, mely a "fair use" politika alapján meghatározott jogokat biztosít a PC-vel, digitális hordozható lejátszókkal rendelkező felhasználók számára
  • Továbbfejlesztett mesterlemez-készítő, ellenőrző és tesztő alkalmazások segítségével nincs szükség a jelenlegi gyártósorok megváltoztatására.

A védelem erős zajként jelenik meg a jogosulatlanul másolt audio-CD-ken, mely így lényegében használhatatlan lesz. A SafeAudio V3 nem igényel plusz tárolási helyet a CD-n.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 14:11

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.