Szerző: Vörös Péter

2002. január 23. 15:46

Az egyik legnagyobb HP befektető támogatja a Compaq felvásárlását

[CNET] A Hewlett-Packard egyik legnagyobb intézményi befektetője közölte, hogy támogatja a tervezett Compaq akvizíciót -- ez ritka lépésnek számít abban az iparban, ahol a szereplők nem szokták nyilvánosságra hozni álláspontjukat.

[CNET] A Hewlett-Packard egyik legnagyobb intézményi befektetője közölte, hogy támogatja a tervezett Compaq akvizíciót -- ez ritka lépésnek számít abban az iparban, ahol a szereplők nem szokták nyilvánosságra hozni álláspontjukat.

Az Alliance Capital, amelynek kezében 21,3 millió HP részvény (a számítógép- és nyomtatógyártó óriás 1%-a) van, bejelentette, hogy támogatja az ellentmondásos ügyletet, közölte John Meyers, a cég szóvivője.

Lewis Sanders, az Alliance alelnöke a The Wall Street Journal-ban fejtette ki véleményét a HP-Compaq egyesülésről. Sanders szerint az ügylet az ipari konszolidáció klasszikus esete, amelynek révén mindkét cégnek a legjobb lesz az esélye a túlélésre.

Az ellentmondásos ügylet számos nyilatkozatot váltott ki a HP és az ellenzők (többek között Walter Hewlett és a David and Lucile Packard Alapítvány) részéről.

Patrick McGurn, a Proxy Monitor vezetője elmondta, hogy bár ez az első alkalom, hogy egy intézményi befektető nyilvánosan is támogatja az ügyletet, valószínűleg nem ez lesz az utolsó. A Proxy Monitor az intézményi befektetőknek végez kutatást és kínál szavazási ajánlásokat.

McGurn szerint a HP várhatóan a felsővezetőket és különleges kiküldötteket fog küldeni annak érdekében, hogy az egyesülés előnyeiről meggyőzzék a nagy intézményi befektetőket.

A várakozások szerint a részvényesek márciusban vagy április elején szavaznak majd az ügyletről.

Bár a nagy befektetők legnagyobb része nem árulta el álláspontját az ügylettel kapcsolatban, a Wall Street-i elemzők többnyire úgy vélik, hogy az akvizíciót el fogják utasítani, mivel az egyesülés ellenzői kezében van a részvények jelentős (minimum 18) százaléka.

A részvényárfolyam szempontjából is valószínűtlen az igen szavazatok többsége az intézményi befektetőknél, ugyanis a legtöbb kezében több HP részvény van, mint Compaq részvény, márpedig az egyesülés várhatóan le fogja vinni a HP részvényárfolyamát.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 01:57

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.