Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 22. 15:04

Az ATi szállítja All-in-Wonder Radeon 7500 grafikus kártyáját

Az ATi bejelentette, hogy az amerikai kontinensen mától kapható a vállalat olcsó All-in-Wonder Radeon kártyája, amely a Radeon 7500 grafikus chipre épül.

Az ATi bejelentette, hogy az amerikai kontinensen mától kapható a vállalat "olcsó" All-in-Wonder Radeon kártyája, amely a Radeon 7500 grafikus chipre épül.

Az új ATi termék számos tekintetben megegyezik a csúcskategóriás All-in-Wonder Radeon 8500DV-vel, azonban a kedvező ár elérése érdekében a tervezőknek számos helyen kompromisszumot kellett kötniük. A gyártó mindenképpen a kedvező ár/teljesítmény arányt szem előtt tartó vásárlók -- például iskolák -- számára ajánlja a kártyát.

A kártya legfontosabb jellemzői:

  • Radeon 7500 GPU 64MB DDR memóriával
  • Sztereó TV-tuner
  • Analóg és digitális videórögzítés (MPEG2 legfeljebb 720x480 felbontásban)
  • Rádiófrekvenciás távirányító, melyhez USB szükséges
  • Komponens kimenet digitális TV-k számára
  • Teletext támogatás
  • HydraVision támogatás
  • DVD-lejátszás AC-3 digitális hanggal

Sajnos az All-in-Wonder Radeon 7500 esetében le kell mondanunk a nagyteljesítményű, DirectX 8.1-et támogató Radeon 8500 grafikus processzorról, cserébe viszont 120 dollárral olcsóbban vásárolhatjuk meg a kártyát.

Az ATi All-in-Wonder Radeon 7500 ajánlott fogyasztói ára 199 dollár, azaz mintegy 55 ezer forint. Európai megjelenésről egyelőre nincs információnk.

Az ATi nemrégiben állapodott meg a Herculessel All-in-Wonder kártyáinak kizárólagos európai értékesítéséről, ezért a kártyákat valószínűleg ez utóbbi cég kínálatában kell majd keresnünk.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról