Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 22. 14:18

Internetes zeneszolgáltatás indult a Nokia 5510 mobiltelefonok tulajdonosai számára

[Nokia] Az Elisa Communications és a Nokia a mobileszközökre szánt zene kereskedelmi forgalmazásának tesztelése céljából az Emma.fm-en ( www.emma.fm ), az Elisa internetes digitális zeneüzletében elérhető mobilzene-szolgáltatást fejlesztett ki.

[Nokia] Az Elisa Communications és a Nokia a mobileszközökre szánt zene kereskedelmi forgalmazásának tesztelése céljából az Emma.fm-en (www.emma.fm), az Elisa internetes digitális zeneüzletében elérhető mobilzene-szolgáltatást fejlesztett ki.

Az Emma.fm próbaszolgáltatás védett fájl formátumú digitális zeneszámokat kínál a Nokia 5510 és a HDR-1 Nokia Music Player (zenelejátszó) felhasználói számára. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a finn felhasználók mobiltelefon számlájukon fizessenek a megvásárolt zenékért. Egyéb számlarendezési lehetőségek között az internetes bankon át bonyolított, és a hitelkártyával történő fizetés szerepel. A szolgáltatás 2002. január 18-án indult.

Az internetes zeneboltban megvásárolt felvételt a felhasználó saját számítógépére tölti le, majd átküldi mobilkészülékére. Az első letöltés alkalmával a felhasználó az Emma Player-t (lejátszó) is megkapja, mely a zeneszámok kezelésében, valamint a személyi számítógépről a Nokia 5510-re vagy a Nokia zenelejátszóra történő átvitelben nyújt segítséget. A szolgáltatás jelenleg csak a finnországi felhasználók számára elérhető.

Wemppa Koivumäki, az EMI Finland ügyvezető igazgatója szerint a kísérleti szolgáltatás az Emma.fm szolgáltatásainak rendkívül fontos bővítését jelenti. "A zene ilyen módon történő forgalmazása az üzletág egyik legfontosabb potenciális növekedési területét jelenti. A kísérlet során minden érintett zeneforgalmazó cég számára létfontosságú információhoz juthatunk, és fontos tapasztalatot szerezhetünk."

"Ezzel a szolgáltatással egy új üzleti modellt próbálunk ki. Úgy gondoljuk, hogy a mobilzene a digitális szolgáltatások egyik fontos területévé válik, melynek sarkalatos pontja az ügyfelek kényelmének biztosítása. Ezzel az üzleti modellel ügyfeleink kényelmesen, a mobiltelefon-számlájukkal együtt fizethetnek a megvásárolt zenetartalomért. Az Emma.fm zeneszolgáltatás a mobilzene-üzletág sikeres beindulását jelzi" -- mondta Ilkka Raiskinen, a Nokia Mobile Phones mobilalkalmazások és szolgáltatások részlegének alelnöke.

Az Emma.fm számos díjat kapott különböző multimédiás versenyeken. Ez a szolgáltatás végzett az első helyen az Euro Prix 2001 verseny eBusiness kategóriájában. Az Emma.fm a fizetési rendszere, a jól működő felhasználói felülete, és hálózatának kiváló minősége miatt kapott elismerést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról