:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 22. 14:10

Története során először volt nyereséges az Amazon

Az Amazon története során először volt nyereséges. A vállalat a negyedik negyedévet rekordforgalommal zárta. Az eredményeket ma hozták nyilvánosságra.

Az Amazon története során először volt nyereséges. A vállalat a negyedik negyedévet rekordforgalommal zárta. Az eredményeket ma hozták nyilvánosságra.

Az egyik legnagyobb elektronikus áruház üzemeltetője nettó 5 millió dolláros profittal zárta a negyedik negyedévet, a cég forgalma 1,12 milliárd dollárt tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 972 milliós bevétellel és 545 milliós veszteséggel zárt.

A vállalat pro forma nyeresége messze felülmúlta a várakozásokat. Az Amazon nyeresége 35 millió dollár, azaz részvényenként 9 cent volt, szemben a First Call által prognoszizált részvényenkénti 7 centes veszteséggel.

A vállalat vezérigazgatója, Jeff Bezos szerint az Amazon a jelenlegi negyedévben 775-825 millió dolláros forgalmat és 0-16 millió dolláros pro forma profitot vár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.