Szerző: Vörös Péter

2002. január 22. 18:02

A Vodafone-nak világszerte 100 millió előfizetője van

[Bloomberg] A Vodafone Group Plc, Európa legnagyobb mobiltelefoncége bejelentette, hogy már sikerült elérnie a márciusban véget érő pénzügyi évre tervezett előfizetői számot.

[Bloomberg] A Vodafone Group Plc, Európa legnagyobb mobiltelefoncége bejelentette, hogy már sikerült elérnie a márciusban véget érő pénzügyi évre tervezett előfizetői számot.

Január 21-én a cég szerződést kötött 100 milliomodik előfizetőjével, míg 2001 márciusában 83 millió előfizetője volt a Vodafone-nak, közölte Bobby Leach, a cég szóvivője. Leach elmondta, hogy az eddigi eredmények meghaladják a cég 20%-os növekedési előrejelzésit a 2002-es pénzügyi évben.

Az európai mobiltelefoncégek (köztük a Vodafone) 2000-ben összesen kb. 100 milliárd $-t költöttek a gyorsabb, harmadik generációs mobilszolgáltatási engedélyek megvásárlására. E befektetésekből úgy igyekeznek profitálni a vállalatok, hogy megpróbálják új ajánlatok révén rávenni a felhasználókat arra, hogy költsenek többet az ún. adatszolgáltatásokra.

Alex Maby, az ING Barings egyik elemzője szerint fontos a 100 milliós határkő elérése, de még fontosabb azt tudni, hogy hogyan alakult a felhasználónkénti átlagos forgalom és az adatszolgáltatásokból származó forgalom.

A cég az előfizetők számával kapcsolatos részleteket jövő héten, a negyedik negyedéves eredmények közzétételekor hozza nyilvánosságra, közölte Leach.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról