Szerző: Ady Krisztián

2002. január 22. 01:00

A Super Audio CD formátumot is támogatják majd az ESS Technologies DVD-chipjei

Az ESS Technology sajtóközleményben jelentette be, hogy a Philipstől kapott licenc birtokában beépítheti a Super Audio CD (SACD) formátum támogatását chipjeibe, audiovezérlőibe. Az új formátumot elsőként az ESS Vibratto DVD-all-in-one termékcsaládjának tagjaiban találhatjuk majd meg. Az első SACD-t támogató ESS chipek várhatóan az idei év második negyedévében jelennek majd meg.

Az ESS Technology sajtóközleményben jelentette be, hogy a Philipstől kapott licenc birtokában beépítheti a Super Audio CD (SACD) formátum támogatását chipjeibe, audiovezérlőibe. Az új formátumot elsőként az ESS Vibratto DVD-"all-in-one" termékcsaládjának tagjaiban találhatjuk majd meg. Az első SACD-t támogató ESS chipek várhatóan az idei év második negyedévében jelennek majd meg.

Az SACD-lejátszók egyre nagyobb teret hódítanak a szórakoztatóelektronikai eszközök piacán világszerte, elsősorban jobb hangminőségüknek köszönhetően. Az SACD a "Direct Stream Digital" (DSD) technológián alapul, mely egyszerűbbé teszi a felvétel és lejátszás mechanizmusát, s jobb frekvenciaátvitelt, dinamikatartományt nyújt. A DSD technológiának köszönhetően nagyobb lesz a felbontás, mely így közelebb áll az eredeti hanganyag hullámformájához, teljesebb hatást nyújtva.

A Super Audio CD működhet hagyományos sztereó, kétcsatornás módban is, de lehetőséget nyújt akár 6 különálló csatorna használatára valamint szöveges és képi kisérőállomány rögzítésére. A lemezek ugyanakkor visszafelé kompatibilisek, a hibrid rögzítési módszernek köszönhetően bármilyen CD-lejátszóban lejátszhatók.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 14:15

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.