:

Szerző: Ady Krisztián

2002. január 22. 01:00

A Super Audio CD formátumot is támogatják majd az ESS Technologies DVD-chipjei

Az ESS Technology sajtóközleményben jelentette be, hogy a Philipstől kapott licenc birtokában beépítheti a Super Audio CD (SACD) formátum támogatását chipjeibe, audiovezérlőibe. Az új formátumot elsőként az ESS Vibratto DVD-all-in-one termékcsaládjának tagjaiban találhatjuk majd meg. Az első SACD-t támogató ESS chipek várhatóan az idei év második negyedévében jelennek majd meg.

Az ESS Technology sajtóközleményben jelentette be, hogy a Philipstől kapott licenc birtokában beépítheti a Super Audio CD (SACD) formátum támogatását chipjeibe, audiovezérlőibe. Az új formátumot elsőként az ESS Vibratto DVD-"all-in-one" termékcsaládjának tagjaiban találhatjuk majd meg. Az első SACD-t támogató ESS chipek várhatóan az idei év második negyedévében jelennek majd meg.

Az SACD-lejátszók egyre nagyobb teret hódítanak a szórakoztatóelektronikai eszközök piacán világszerte, elsősorban jobb hangminőségüknek köszönhetően. Az SACD a "Direct Stream Digital" (DSD) technológián alapul, mely egyszerűbbé teszi a felvétel és lejátszás mechanizmusát, s jobb frekvenciaátvitelt, dinamikatartományt nyújt. A DSD technológiának köszönhetően nagyobb lesz a felbontás, mely így közelebb áll az eredeti hanganyag hullámformájához, teljesebb hatást nyújtva.

A Super Audio CD működhet hagyományos sztereó, kétcsatornás módban is, de lehetőséget nyújt akár 6 különálló csatorna használatára valamint szöveges és képi kisérőállomány rögzítésére. A lemezek ugyanakkor visszafelé kompatibilisek, a hibrid rögzítési módszernek köszönhetően bármilyen CD-lejátszóban lejátszhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.