Szerző: Ady Krisztián

2002. január 22. 01:00

A Super Audio CD formátumot is támogatják majd az ESS Technologies DVD-chipjei

Az ESS Technology sajtóközleményben jelentette be, hogy a Philipstől kapott licenc birtokában beépítheti a Super Audio CD (SACD) formátum támogatását chipjeibe, audiovezérlőibe. Az új formátumot elsőként az ESS Vibratto DVD-all-in-one termékcsaládjának tagjaiban találhatjuk majd meg. Az első SACD-t támogató ESS chipek várhatóan az idei év második negyedévében jelennek majd meg.

Az ESS Technology sajtóközleményben jelentette be, hogy a Philipstől kapott licenc birtokában beépítheti a Super Audio CD (SACD) formátum támogatását chipjeibe, audiovezérlőibe. Az új formátumot elsőként az ESS Vibratto DVD-"all-in-one" termékcsaládjának tagjaiban találhatjuk majd meg. Az első SACD-t támogató ESS chipek várhatóan az idei év második negyedévében jelennek majd meg.

Az SACD-lejátszók egyre nagyobb teret hódítanak a szórakoztatóelektronikai eszközök piacán világszerte, elsősorban jobb hangminőségüknek köszönhetően. Az SACD a "Direct Stream Digital" (DSD) technológián alapul, mely egyszerűbbé teszi a felvétel és lejátszás mechanizmusát, s jobb frekvenciaátvitelt, dinamikatartományt nyújt. A DSD technológiának köszönhetően nagyobb lesz a felbontás, mely így közelebb áll az eredeti hanganyag hullámformájához, teljesebb hatást nyújtva.

A Super Audio CD működhet hagyományos sztereó, kétcsatornás módban is, de lehetőséget nyújt akár 6 különálló csatorna használatára valamint szöveges és képi kisérőállomány rögzítésére. A lemezek ugyanakkor visszafelé kompatibilisek, a hibrid rögzítési módszernek köszönhetően bármilyen CD-lejátszóban lejátszhatók.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról