Szerző: Vörös Péter

2002. január 22. 11:24

A Micron 300 millió $-t fizet a Toshibának a virginiai memóriagyárért

[EB News] A Micron Technology kb. 300 millió $-nyi készpénzt és részvényt fizet a Toshibának a japán cég virginiai DRAM gyáráért.

[EB News] A Micron Technology kb. 300 millió $-nyi készpénzt és részvényt fizet a Toshibának a japán cég virginiai DRAM gyáráért.

A Toshiba 100%-os tulajdonában álló Dominion Semiconductor LLC megvétele 250 millió $ készpénzbe és 1,5 millió Micron részvénybe került az amerikai memóriagyártó óriásnak. Pénteken a Micron részvényárfolyama 31,79$-on zárt, így a 1,5 millió részvény értéke 47,7 millió $ (Hétfőn Martin Luther King Jr. Nap volt és a tőzsdék is zárva tartottak.)

Az ügylet lezárása 2002 második felében várható az ilyenkor szükséges lépések sikeres lezárta után.

Az ügyletet december 18-án jelentették be a felek, a tárgyalásokhoz közel álló források 250-400 millió $ közé tették az akvizíció értékét, e sávnak tehát az alsó felét érte el a vételi ár.

A technológiai szempontból fejlettnek számító, 0,17 mikronos csíkszélességű gyártási technológiával felszerelt gyár ára így kb. negyede annak az 1-1,2 milliárd $-os költségnek, amibe egy hasonló új gyár felépítése került volna, tehát el lehet mondani, hogy a Micron mindenképpen jó üzletet csinált.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról