:

Szerző: Vörös Péter

2002. január 24. 11:16

Az Iron Mountain az EMC információtároló infrastruktúrájára alapozza digitális irattári szolgáltatásait

[Hill and Knowlton Hungary] Az EMC és az Iron Mountain Inc., a kihelyezett ügyirat- és információkezelés vezető szolgáltatója bejelentette, hogy az Iron Mountain az EMC hálózati információtároló rendszereit és szoftverét választotta Digital Archives (digitális levéltári) infrastruktúrájának felügyeletéhez. Az Iron Mountain az EMC fejlett architektúrája és funkciókban bővelkedő szoftvere, valamint az adatbiztonság és a gyorsan növekvő információmennyiségekkel összefüggő felügyeleti költségek kézben tarthatósága miatt döntött a cég háttértár megoldásai mellett.

[Hill and Knowlton Hungary] Az EMC és az Iron Mountain Inc., a kihelyezett ügyirat- és információkezelés vezető szolgáltatója bejelentette, hogy az Iron Mountain az EMC hálózati információtároló rendszereit és szoftverét választotta Digital Archives (digitális levéltári) infrastruktúrájának felügyeletéhez. Az Iron Mountain az EMC fejlett architektúrája és funkciókban bővelkedő szoftvere, valamint az adatbiztonság és a gyorsan növekvő információmennyiségekkel összefüggő felügyeleti költségek kézben tarthatósága miatt döntött a cég háttértár megoldásai mellett.

Az üzleti trendek, mint például az elektronikus ügyiratok használatának terjedése a jogi bizonyítási eljárások során, vagy az új és felmerült szabályozások -- mint amilyen a Securities and Exchange Commission [Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet az USA-ban] 17a-4 sz. szabályozása -- speciális archiválási és megőrzési követelményeket írnak elő az elektronikus dokumentumok számára. A világ kétezer társasága támaszkodik az Iron Mountain digitális archívumára, mint alacsony költségű, kompatíbilis, hosszú távú megőrzést biztosító megoldásra, amely megóvja az információt az idők során, és évtizedekre megőrzi az elektronikus ügyiratokat.

EMC az egész vállalatnál
A bostoni (Massachusetts állam) székhelyű Iron Mountain az EMC-re szabványosítva IT-infrastruktúrájának középpontjába helyezte a vezető tárolóeszköz-gyártót. A múlt év folyamán az Iron Mountain több mint 10 terabájtnyi EMC Symmetrixet állított üzembe. Digital Archives (digitális irattári) részlegük számára az EMC Celerra hálózatra csatlakozó tároló-rendszerei gondoskodnak a magas rendelkezésre állású környezetről az Iron Mountain fájlmegosztási és otthoni szolgáltatásaihoz (File Shares and Home Services).

Az Iron Mountain alap-infrastruktúrájának teljesítménye, rendelkezésre állása, katasztrófa-visszaállása és átfogó hatékonyság-felügyelete érdekében implementálta az EMC tárolóeszköz-felügyeleti szoftverét is, beleértve az EMC Control Centert, az EMC TimeFindert, az ESN Managert és az SRDF-et.

"Amikor odáig jutottunk, hogy ki kellett választanunk az új Digital Archives e-ügyiratkezelő szolgáltatásunk kritikus komponenseit, az EMC volt a természetes választás a tárolóeszközök terén" -- mondta Kevin Roden, az Iron Mountain informatikai igazgatója, és felhívta a figyelmet az EMC hálózati háttértár infrastruktúrájának költséghatékonyságára. "Az EMC iparágvezető a tárolóeszköz-felügyelet területén. Hagyományos üzleti tevékenységünk során mindenütt azt láttuk, hogy az EMC rendszereinek és szoftverének fejlett architektúrája teszi költség-hatékonnyá információs infrastruktúránk bővítését. EMC információtároló-kapacitásunk közel megháromszorozódott az elmúlt három évben, az ennek felügyeletével kapcsolatos költségek mégis lényegében azonosak maradtak. Az új digitális üzleti lehetőségek feltárása során ez a teljesítmény és rugalmasság nélkülözhetetlen feltétele sikerünknek."

"Az ügyiratkezelés világában az Iron Mountain neve egyet jelent a védettséggel és a biztonsággal" -- mondta Jim Rothnie, az EMC vezető alelnöke és technológiai igazgatója. "Az információtárolás világában, ahol az adatoknak az ügyfelek számára azonnal hozzáférhetőknek kell lenniük és rendelkezésre kell állniuk, az EMC egyet jelent a védettséggel és a biztonsággal. Az EMC kritikus technológiai megoldásait használva digitális irattári szolgáltatásunkhoz biztosítani tudjuk, hogy amikor egy Iron Mountain ügyfélnek szüksége van az archivált információira, a lekérdezés gyorsan hajtódjon végre -- bárhol, bármikor, mindig."

Peter Delle Donne, az Iron Mountain Digital Archives részlegének elnöke hozzátette: "Amint elkezdtük megvitatni a digitális irattári technológia követelményeit az EMC-vel, rájöttünk, hogy a két vállalatnak jelentős számú közös ügyfele van. Az e-ügyiratok optimális életciklusában az EMC telephelyi rendszerei (melyek a napi üzleti tevékenységet segítik) az Iron Mountain Digital Archives szolgáltatásával együtt költség-hatékony, könnyen kezelhető megoldást nyújtanak az ügyfélnek."

Az Iron Mountain Digital Archives szolgáltatásáról
A digitális irattári (Digital Archives) szolgáltatás az elektronikus dokumentumok hosszú távú megőrzéséről és hozzáférhetőségéről hivatott gondoskodni. Az Iron Mountain Digital Archives alapja az Enterprise Value Archives Architecture (EVAA, vállalati értékek archiválásának architektúrája), egy olyan saját architektúra, melyet minden digitális állomány és dokumentumtípus (e-mailek, képek, űrlapok, elektronikus tartalmak, szkennelt dokumentumok, audio- és videofájlok) hosszú távú, méretezhető irattározásához terveztek.

Az EVAA úgy lett kialakítva, hogy szükség esetén évtizedeken át megőrizze az állományok hitelességét. A személyre szabott indexelés és Web-alapú visszakeresés állomány- vagy dokumentumszinten teszi lehetővé az ügyfelek számára a gyors és pontos keresést. E funkciók a beépített vezérlőkompatibilitás-felügyelettel együtt alacsony költségű, hosszú távú megoldást nyújtanak az ügyfeleknek, és a digitális ügyirat-archiválás olyan törvénykezési és üzleti területeit célozzák meg, melyeket a háttérmentési és adattárolási megoldások hagyományosan nem érnek el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.