:

Szerző: Ady Krisztián

2002. január 19. 02:39

Akár 1 GByte adat a zsebben -- továbbfejlesztett FireWire "kulcstartó"

A WiebeTech által bejelentett, nemsokára megjelenő továbbfejlesztett FireWire tárokóeszköz rendkívül kis méretű, az új adattárolók segítségével hatalmas kapacitású, zsebben hordozható kulcstartó lesz. Az új, átdolgozott interfésznek köszönhetően sikerült az adatátvitel sebességét megnövelni, mely lassan vetekszik a külső, FireWire csatlakozós merevlemezek sebességével.

A WiebeTech által bejelentett, nemsokára megjelenő továbbfejlesztett FireWire tárokóeszköz rendkívül kis méretű, az új adattárolók segítségével hatalmas kapacitású, zsebben hordozható "kulcstartó" lesz. Az új, átdolgozott interfésznek köszönhetően sikerült az adatátvitel sebességét megnövelni, mely lassan vetekszik a külső, FireWire csatlakozós merevlemezek sebességével.

A Firewire Keychain ára január 23-án lesz publikus, addig meg kell elégednünk a puszta specifikációkkal. A "kockaalakú" tárolóeszköz könnyedén csatlakozatható PC (Windows) és Macintosh rendszerekhez, s akár 1 GB adatot is tárolhat. USB-s kivitelben itthon is kapható több gyártó hasonló eszköze.

Az adattároló adatátviteli sebessége eléri a 3,3 Mbyte másodpercenkénti értéket, sőt, PC esetén akár 5 Mbyte/s is lehet. A mozgó részeket nem tartalmazó, kulcstartó méretű tároló értelemszerűen áramellátás nélkül is megőrzi tartalmát, a rázkódásra, ütésre kevésbé -- sőt, egyáltalán nem -- érzékeny, így adatok hordozására ideálisabb nem is lehetne. A csökkentett áramfelvételnek köszönhetően külső táplálásra nincs szükség, a PC vagy Mac csatlakozó látja el árammal a tárolóeszközt.

A WiebeTech eredetileg 64 MB - 1 GB közötti méretekben szándékozott piacra dobni a terméket, de gondolkoznak a felhasználó általi bővíthetőségen is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.