Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 18. 19:09

Japánul is megtanult a Casio Pocket PC

A Casio bemutatta Cassiopeia E-200 kéziszámítógépének japán nyelvű változatát, amely az E-2000 típusjelzést kapta.

A Casio bemutatta Cassiopeia E-200 kéziszámítógépének japán nyelvű változatát, amely az E-2000 típusjelzést kapta.

Az E-200 eredetileg októberben, a Pocket PC 2002 operációs rendszer bemutatóján jelent meg, azonban akkor még csak angolul tudott. Mostanra készült el a japán nyelvű változat, amely hardverét tekintve mindenben megegyezik az angol kivitellel.

A Cassiopeia E-200 és E-2000 egyaránt az Intel 206 MHz-es StrongARM processzorára épülnek és 64 MByte RAM található bennük. A készülékek CompactFlash Type II és SD/MMC kártyákkal egyaránt bővíthetőek. Figyelemre méltó, hogy a kéziszámítógépek USB host-ként is működnek és egy speciális átalakító segítségével bármilyen USB periféria -- például nyomtató vagy billentyűzet -- csatlakoztatható hozzájuk.

A PCMCIA bővítést "kabáttal" oldották meg a tervezők, ez egy speciális tok, amelybe bele kell helyezni a Cassiopeiát és amelyen egy PCMCIA Type II csatlakozó található.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 15:09

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.