Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 18. 11:02

Hamarosan a Mac-felhasználók is igénybe vehetik a PressPlay előfizetéses zeneszolgáltatást

A Sony és a Vivendi Universal által létrehozott PressPlay előfizetéses zeneszolgáltatás kliensprogramja várhatóan még az idén megjelenik Apple Mac számítógépekre is.

A Sony és a Vivendi Universal által létrehozott PressPlay előfizetéses zeneszolgáltatás kliensprogramja várhatóan még az idén megjelenik Apple Mac számítógépekre is.

"Reméljük, bár nem garantáljuk, hogy a PressPlay még az idén elérhetővé válik a Mac-tulajdonosok számára is" -- mondta a PressPlay vezérigazgatója, Andy Schuon.

Bár az Apple iPod készülékével sikeresen debütált a digitális audiolejátszók piacán, a berendezés hivatalosan egyelőre csak Mac OS operációs rendszert futtató számítógépekkel kompatibilis, amelyen viszont nem futnak az előfizetéses zeneszolgáltatások -- a PressPlay, a Listen.com és a MusicNet -- kliensprogramjai.

A PressPlay havi előfizetési díjai 9,95 dollár és 24,95 dollár között változnak. Az előfizetett csomagtól függően a felhasználó 300-1000 számot hallgathat meg, 30-100 dalt tölthet le és legfeljebb 20-at írhat CD-re.

Az Apple az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a digitális szórakoztatásra és az otthoni piacra szánt számítógépeit egyre inkább szórakoztatóközpontként próbálja értékesíteni. A Mac gépeknek már régóta szériatartozéka a kitűnű minőségű hangszórórendszer valamint az iTunes CD/MP3-szerkesztő, -lejátszó és -rögzítő szoftver.

Elemzők szerint logikus a terjeszkedés a Mac-felhasználók felé, ugyanis az Apple gépeknek durván 5 százalékos piaci részesedése van a személyi számítógépek piacán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról