:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 18. 09:42

Jelentősen növekedett a Transmeta vesztesége

[CNET] A Transmeta a korábbiaknál nagyobb negyedéves veszteségről számolt be csütörtökön, ugyanis a Crusoe processzorok gyártási problémái miatt a vállalat bevétele drámaian csökkent.

[CNET] A Transmeta a korábbiaknál nagyobb negyedéves veszteségről számolt be csütörtökön, ugyanis a Crusoe processzorok gyártási problémái miatt a vállalat bevétele drámaian csökkent.

A kaliforniai Transmeta decemberben véget ért negyedévének vesztesége 49,7 millió dollár, azaz részvényenként 38 cent volt, szemben az egy évvel ezelőtt elért 26,2 millió dolláros, azaz részvényenkénti 30 centes veszteséggel.

Az egyszeri költségek leszámítása után a vállalat vesztesége 23 millió dollár, azaz részvényenként 18 cent volt, ami összhangban áll a First Call által megkérdezett elemzők által prognosztizált szinttel.

A Transmeta bevétele 1,5 millió dollár volt, amely bár magasabb, mint a decemberben előrejelzett 1 millió dollár, de lényegesen kevesebb, mint az egy évvel ezelőtt elért 12,4 millió. A vállalatnak gyártási problémái voltak, ezért nem tudott elég Crusoe processzort szállítani az ügyfeleknek.

A tavaly nyáron bejelentett Crusoe TM580 chipek szállítása februárban kezdődik. A vállalat előrejelzései szerint a jelenlegi negyedévben 3,5-4 millió dolláros bevétel és 26 millió dollár kiadás várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.